EMBRACE THROUGH POETRY: Среща на български поети в САЩ

Макар и само виртуално, на 5 декември, събота, български поети живеещи в САЩ, се събраха на първата по рода си поетична среща.
Тя бе проведена под надслова „Поетична прегръдка“ /EMBRACE THROUGH POETRY/ и бе организирана по инициатива на Български културен център за Пенсилвания, Ню Джърси и Делауеър и на Лигата на българските писатели в САЩ и по света.
Модератори на срещата бяха Пламен Кръстев, д-р Людмила Калоянова и технически модератор Ивайло Христов. Днес, когато светът преживява трудни и неспокойни дни, сливането с поезията действително лекува душата и възражда духа. И не само това.
Поетът Димитър Христов ни напомня, че „Когато талантливо слово четем отново и отново, светът и ние се прераждаме“. Вярвам, че тази среща е допринесла за това. Срещата беше организирана и проведена перфектно, с много професионализъм, но заедно с това и заредена с много топлота и емоционално присъствие! Вярвам, че
това е само началото!
Свои стихове прочетоха поетите  Михаил Цветански (Чикаго, Илинойс), Даниела Найбърг (Сиатъл, Вашингтон), Кремена Кирилова (Атланта, Джорджия), Снежана Галчева (Чикаго, Илинойс), Катерина Стойкова (Лексингтън, Кeнтъки). Калина Томова (Чикаго, Илинойс), Нели Тончева (Вирджиния Бийч, Вирджиния), ЛюдмилаКалоянова (Питсбърг, Пенсилвания),  Бойко Антонов (Вашингтон, Окръг Колумбия) и Васил Славов (Питсбърг, Пенсилвания).  Радвам се, че чикагската поетична школа отново бе представена с най-много участници. Нека да си пожелаем още много такива срещи, в които заедно да прегръщаме Поезията!

Снежана Галчева
за в-к „България СЕГА“

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here