К19: Най-добрата система за тестване в САЩ ще заработи на O’Hare и Midway

8ми декември 2020 – По-късно този месец O’Hare и Midway ще предложат бързо и PCR тестване за пътници и служители на летищата. Нужни са нови служители за 100 нови работни позиции в двете летища.  Департаментът по авиация в Чикаго (CDA) обяви днес, че Doctors Test Centers (DTC) и  Simple Laboratories, са избрани да управляват нова здравна програма за тестване на COVID-19 както на международното летище O’Hare, така и на Midway. Това ще бъде най-добрата система за тестване на летище в цялата страна.
„С два вида теста на двете летища, както и чрез стриктното ни придържане към препоръките за обществено здраве, изискващи маски на лицето и социално дистанциране на терминалите, ние се стремим да осигурим на пътуващите безопасна среда и спокойствие.” заяви комисарят на CDA Джейми Л. Рий.
Много международни дестинации изискват отрицателен резултат от PCR тест. Обработката на тези тестове отнема повече време, но пътниците ще получат резултатите в рамките на 72 часа. Резултатите от бързите тестове ще са на разположение в рамките на 20 минути.
O’Hare ще разполага с място за тестване преди проверка на пътниците в непосредствена близост до централната част на терминала, както и място за тестване на отдалечен паркинг. DTC ще създаде също място за тестване и на терминала в Midway. Тестовете ще са само за пътници и служители на летищата. Желаещите да се тестват трябва да покажат документ за полет (в рамките на 72 часа преди полета си или пет дни след това) или доказателство, че са служители на летището.
На пътниците се напомня, че вътре в летищата се изисква маска, която да покрива носа и устата, както и поддържане на  безопасна социална дистанция.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
Източник: Департамент по авиация в Чикаго

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here