Иван Анчев бе избран за координатор на сектор “Политики към Българите в Чужбина”

29ти ноември 2020 – На първото заседание на Изпълнителния Съвет на ПП “Републиканци за България” бяха определени експертите, които ще отговарят за секторните политики. Сред тях бе добре познатия на българите в Чикаго и Средния Запад – Иван Анчев. Бившият генерален консул на РБ в Чикаго бе назначен за координатор на сектор “Политики към Българите в Чужбина”. Според описанието на ПП “Републиканци за България” г-н Анчев е магистър по политология от СУ „Св. Климент Охридски”, доктор по национална сигурност. В продължение на повече от две десетилетия работи последователно в Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи на Република България. От септември 2016 г. до септември 2020 г. е Генерален консул на Република България в Чикаго с район на отговорност Средния Запад на Съединените щати. Иван Анчев има и предишни мандати в българското посолство във Вашингтон (САЩ) с професионални отговорности, разпростиращи се и върху Канада и Мексико.

Ето какво сподели г-н Анчев веднага след неговото избиране:

“Днес бях избран за координатор на експертната комисия на ПП “Републиканци за България”, която ще разработва политиките към българите в чужбина. С радост, но и с голяма отговорност, ще започна работа в тази насока, стъпвайки върху опита ми от последните години като генерален консул на Република България в Чикаго.
Милионите българи, живеещи извън България, са неразделна част от българската нация. Всички ние трябва да работим за благото на нашата Родина – БЪЛГАРИЯ!”

Пожелаваме успех на Иван Анчев, който се надяваме да се превърне в позитивен катализатор на развитието на българската общност в Чикаго, в Средния Запад и в цялата страна!

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
сн: ПП “Републиканци за България”/Иван Анчев личен архив

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here