Чикаго: Новият бюджет на Лайтфут включва увеличени данък сгради и данък гориво

25ти ноември 2020Градският Съвет на Чикаго одобри във вторник новия бюджет на кмета – Лори Лайтфут. За да се реши проблема с $ 1 200 000 000 долара дефицит са предвидени както ред икономии, така и увеличаване на данъците. Според Лайтфут 65% от огромния дефицит тази година се дължи на пандемията. Увеличаването на данък сгради ще генерира допълнителни $43 милиона долара за градската хазна, като се предвижда всяка година сумата на данъците да се актуализира съгласно инфлацията.

Според плана данъкът гориво на град Чикаго ще се увеличи от $0.05 до $0.08 цента на галон. Други постъпления се очакват от новите глоби за повишена скорост в рамките на града. Нарушителите ще плащат $35 глоба за превишаване на скоростта от 6 до 9 мили в час (досега се плащаше глоба само за превишаване с над 10 мили в час).

С рефинансиране и реструктуриране на съществуващия дълг администрацията на Чикаго целят половин милиард икономии. Редуцирането на броя на градските служители (включително полицаи и пожарникари) ще доведе до над $100 милиона долара икономии. В новия бюджет е планирано да се използват и $30 милиона долара от градския резервен фонд “бели пари за черни дни”.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: FB Lori Lightfoot

Присъединете се към нашите фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

Поканете свои приятели, познати и роднини да се присъединят също!
Споделете тези групи на Вашите фейсбук стени!

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here