Covid19: Карта с 3 цвята за идващи в Чикаго

11/14/20 – От 13ти ноември 2020 има модификация в заповедта за пристигащи в Чикаго във връзка с к19 пандемията. Според новата система всички щати ще бъдат обозначени с три цвята: червен, оранжев и жълт. Какво означават те?

Червен: Избягвайте пътуване. 14 дневна карантина при пристигане в Чикаго

Оранжев: Избягвайте пътуване. 14 дневна карантина при пристигане в Чикаго или негативен тест (не по-рано от 72 часа преди пристигане) с изискавне за социално дистанциране, носене на маска и избягване на събирания

Жълт: Пътуване само по наложителни причини. Не се изисква карантина или негативен тест. Препоръчва се носене на маска и социално дистанциране

Различните цветове се базират на случаите на заразени с к-19 на 100 000 жители сравнени със ситуацията в Чикаго. Тъй като навлизаме в активен празничен сезон, през който традиционно се увеличава вътрешния трафик и много американци използват поводите за семейни събирания, тази нова карта е удобна за балансирането на риска от заразяване и от потенциални сериозни здравословни проблеми. Заповедта касае както жители на Чикаго, които се връщат, така и жители на други щати, които планират пътувания до Чикаго.

Повече информация може да се намери на: https://www.chicago.gov/city/en/sites/covid-19/home/emergency-travel-order.html

За тези, които се интересуват от данните за Илинойс могат да проверят статистиката по пощенски код или област на https://www.dph.illinois.gov/covid19/covid19-statistics. Тук има също информация за местата, където може да си направите тест: https://www.dph.illinois.gov/testing, а също така още много ресурси посветени на борбата с коронавируса.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: City of Chicago

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here