Морфин и опиоиди – малко известни странични ефекти, които оказват голямо влияние

Това, което превръща опиоидите и опиатите, като морфина, в потенциално смъртоностно средство е конфликта с откриване на ниско ниво на кислород. Този ефект се увеличава при хората, които вземат и други лекарства със същото въздействие от сорта на транквилизатори (анксиолитици) и алкохол.
Когато тези лекарства са дозирани правилно, вероятността да има този страничен ефект е незначителна. Но при хората, които са в напреднала възраст, немощни, с поднормено тегло или които взимат лекарста, засягащи мозъка са предразположени към този страничен ефект. Ако човекът, които е на опиоиди или опиати не може да се събуди или честотата на дишането им падне под 10 вдишвания на минута, налице е спешна ситуация. На разположение са лекарства, които могат да обърнат тези смъртоностни странични ефекти. Нелоксон, например е лекарство, което може лесно да се даде на пациента от неговите роднини или болногредачи, след като те са обучени.
При повечето хора опиатите и опиоидите причиняват запек. Разхлабващи лекарства може да се вземат, за да се предотврати този страничен ефект. Всички тези лаксативи имат предпазни мерки, на които трябва да се обърне внимание. Например, Лактулоза не трябва да се използва при наличие на непоносимост към лактоза.
Сънливост обикновенно се появява при използване на болкоуспокояващи лекарства. Този страничен ефект често намалява при редовна употреба. Ето защо хората се предупреждават да не шофират и да не използват определени машини, докато не установят до каква степен лекарството причинява сънливост. Други неврологични ефекти включват раздразнителност, депресия, забавено мислене, объркване или дори делириум. Последните два ефекта са най-често срещани при хора над 65 годишна възраст.
Други странични ефекти при опиоидите и опиатите вкючват задържане на урина, сърбеж по тялото, намалено производство на полови хормони, повищен риск от инфекция, мускулен спазъм (причинен от предозиране), или повишена чувствителност към болката. Повечето от тези странични ефекти могат лесно да се обуздаят при хората, които приемат опиоиди и опиати дългосрочно, но поради това тези лекарства се предписват само при силна болка.
Мозъкът усеща кога нивото на кислорода пада под нормата и увеличава дихателната честота. Този механизъм се подтиска с излишни опиати или опиоиди. Ние също се разждаме с познание за Бог и Неговата сила, както и разбиране за това което е грешно. В Посланието до Римляните 1:18-21 Апостол Павел пише за това естествено познание и как хората могат да го пренебрегнат докато то престане да действа. В този момент всеки вид погрешно мислене и поведение са възможни. Кой би искал да загуби защитата на здравата съвест и копнежа си за Божиите неща? “И недейте се съобразява с този свят, а се преобразявайте чрез вашия обновен ум.” (Послание до Римляните 12:2) За повече информация отностно Божият план за вашия живот, проверете нашата страница:

www.helpinghandsbulgaria.net

Клауза за непоемане на отговорност: Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист . Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! С конкретни случаи се обърнете към лекар (медицинско лице).

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here