“Science is back, baby!”

11ти ноември 2020 – Кметът на Чикаго – Лори Лайтфут демонстрира артистичните си възможности и радостта си от прогнозите на мейнстрийм медиите за президентските избори. В обучително видео за научния подход към covid19 пандемията Лайтфут възкликва “Върнахме се към науката, бейби!”, след което медицинско лице или актьорка играеща поддържаща роля споделя научна информация за борбата срещу опасния вирус:

• Миенето на ръце работи

• Социалното дистанциране има значение

• Носенето на маска защитава всички нас

Официално Джо Байдън все още не е президент, но можем да въздъхнем подобно на Лори Файтфут в това информативно видео и да сме спокойни, че имаме нова научна информация как да се борим срещу вируса.
Нашите сънародници в Чикаго също заслужават достъп до тези научни препоръки и за нас е чест и дълг да ги споделим с Вас.
Противно на неговите критици, които се страхуват от ново затваряне на бизнесите, Джо Байдън направи силно предизборно обещание: “Ще затворя вируса!”(“I will shut down the virus!”). Това звучи наистина убедително и оптимистично.
Друго обещание на Байдън обнадежди милиони американци. Новината бе разпространена от Си Ен Ен: CNN: “Joe Biden: If I’m elected, we’re going to cure cancer!” (“Ако ме изберете за президент, ще намерим лечение за рак!”.
Очевидно ни предстои година (а след това още три) на изплуване и път към светлината, като най-въодушевяващият факт е че очакванията ни се базират не на политическа пропаганда, а на науката.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: pb

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here