ИЗТОКЪТ Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН ЛИДЕР!

Една поговорка гласи, че муха която ще мре най-много хапе! Това се случва в момента с импотентния Запад! Държавите от западна Европа, САЩ и Канада са изчерпали лимита си на проспериращи държави и сега бавно, но сигурно затъват в блатото на духовното и физическо разложение. Последният отчаян опит да поставят света на колене е измислената пандемия с Ковид 19 и безумните мерки, които се прилагат в голям брой държави спрямо населението. Западът е изчерпан както на ресурси, така и на духовност. Държавите се управляват от хора, които не само не са лидери, но се нареждат до най-големите недоразумения в световната политика изобщо! Материалната презадоволеност в последните години доведе до духовно оскотяване и морална извратеност. Допуснати в Европа бяха мигранти – паразити, с надеждата да бъдат използвани като свежа кръв както в производството, така и за оздравяване на популацията. Оказа се, че те се капсулират в затворени общности, без да зачитат законите и традициите на домакините, без да желаят да работят, а що се отнася до предаването на свежи и силни гени, то ставаше предимно с изнасилване на невинни, местни жени. Така се концентрираха стотици горещи центрове, овладени от радикални ислямисти, готови всеки един момент да избухнат и създадат погроми и терор над невинните домакини. Неуместната либерална толерантност породи безкраен низ от несправедливости и за да се овладее положението по някакъв начин, се спусна кризисната пандемия. Естествено, лъжите за страшния коронавирус могат за известно време да тушират напрежението, като прехвърлят болката от болната глава на здравата. С всеки изминал ден обаче, хората се убеждават, че пандемията е главно в новините по телевизията. Скоро лъжата ще лъсне съвсем и тогава озверелите от безсмислени забрани и ограничения хора, ще сметат като с метла всичките пишман управляващи. За да не се стигне до там, се въвеждат вечерен час и затваряне на различни заведения, клубове и места, където могат да се съберат повече хора. Обявяват се глоби и се тероризират гражданите, както никога и никъде, освен във фашистка Германия това не се е случвало! Умишлено се провежда държавен геноцид, за да си запазят властта сегашните управляващи. Това няма как да продължи до безкрайност и не след дълго ще станем участници и свидетели на радикализъм, за какъвто сме чели само в учебниците по история!
От другата страна на планетата, предимно в Китай, Япония и Южна Корея се забелязва върхов подем, както в икономиката, така и във въоръжаването. Русия виси някъде между небето и земята, но от всяка гледна точка е с по-благоприятно бъдеще, от европейските държави. През последните две – три десетилетия азиатския тигър успя да направи зависим почти целия свят, поне що се отнася до производство и предлагане на изделия за бита, едновременно развивайки хай тек технологиите. Европейците и американците предадоха или продадоха ноу хауто на стотици стратегически технологии и сега могат само да гледат, как се усъвършенстват и доразвиват техните продукти. Добрата стара Европа заприлича на възрастна проститутка, седнала на стъпалата на световния пазар, подритвана от млади и напористи предприемачи, с дръпнати очи.
През следващите месеци предстоят крайни и резки промени в геополитиката, а за пореден път България е наредена до губещите страни! Ако вместо банкянския тулуп и шкембе воевода имахме достойни водачи, вместо безумните предварително платени изтребители, щяхме да вземем много по-ефективни американски и руски ракетни системи за отбрана! Защото със смешно малката ни армия не можем да направим друго, освен да се защитаваме! Впрочем, кого трябва да нападаме с остарелите курници Ф- 16?! Може би Македония…?!
След края на измислената пандемия, Изтокът ще е новия световен лидер и това не може да бъде скрито от никого! Въпросът е, докато трае медицинския фашизъм и ковид – агонията, колко невинни, здрави хора ще бъдат насила убити или по-скоро колко ще оцелеят…!

Красимир Бачков

предишна статияЕсен е
Следваща статияПУСТИЯТ РАЙ
Колумнист ("Литература" и "Гледище") - в. "България СЕГА", Чикаго, САЩ. Член е на СБП-София, член на УС на Сдружението на писателите в Добрич, член на СП - Варна, член на „Славянска академия“, съосновател и редактор на вестник „Антимовски хан“. Превеждан е на английски, руски, украински и словашки. Издадени осем сборника разкази, един роман и една стихосбирка. Отличен в много национални и международни конкурси за проза и поезия. Email: kbachkov@abv.bg

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here