Бойко Борисов с положителен тест за c-19

25ти октомври 2020 – Втората вълна на епидемията в България достигна и до министър-председателя. Новината бе съобщена от самия Бойко Борисов:

“Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!”

През последните седмици премиерът обикаляше цяла България. Посети редица обекти и се срещна с много хора. Това вероятно е помогнало за поддържане на имиджа на “народен работещ премиер” по време на националните протести срещу корупцията на всички нива на властта.
Слави Трифонов изрази своето несъгласие с двойния стандарт на РЗИ и Щаба по отношение на периода на задължителната карантина:

“Значи така… Румен Радев, Бойко Борисов и някои министри – само два дни под карантина, а останалите по десет дни. Значи, законът е равен за всички, а за някои е по-равен.
А, чакайте малко. От столичното РЗИ и от Щаба казаха, че Румен Радев, Бойко Борисов и министрите имали обществено значима работа и затова – само два дни под карантина. Значи, тяхната работа е обществено значима, а нашата не е. Е, сега ще ви кажа всъщност как е. Всички ние, които живеем и работим в България, имаме обществено значима работа. Всеки един от нас.
И не може така избирателно, както на вас ви изнася, понеже сте управляващи и политици, да казвате кой човек е важен и кой – не. Всички сме важни. Всеки един от нас има обществено значима работа и правилата са за всички.
И докато не си го набиете в главите, между нас и вас ще има огромна дистанция. Доста по-голяма от тази, която трябва да спазваме заради коронавируса.”

Бойко Борисов е в рискова група най-малкото заради своята възраст, високо кръвно налягане и наднормено тегло. Премиерът е поредният високопоставен политик, който стана част от световната статистика за к-19. По този повод негов почитател коментира:

“Hristo Tcholakov: Няма само Борис Джонсън и Доналд Тръмп да го карат я. ББ за пореден път показа, че е наравно със световните лидери… 🙃 ”

Преобладаващата реакция бе пожелание за бързо оздравяване на министър-председателя на България.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: ФБ Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here