Тръмп прекрати преговорите за втори стимулиращ пакет

6ти октомври 2020 – Днес преговорите за втори стимулиращ пакет бяха преустановени. Ето как аргументира решението си Донълд Тръмп:

Според президента основното противоречие с демократите е тяхното желание да използват К19 като повод да помогнат финансово на лошо управлявани демократични щати, вместо да се фокусират върху нуждите на хората и малките бизнеси, които са пострадали заради пандемията.
Кметът на град Чикаго (в един от щатовете, който има предвид Тръмп) Лори Лайтфут реагира болезнено на решението на президента:

Тръмп обеща след преизбирането му да се одобри солиден стимулиращ държавен пакет. Решението на Тръмп е противоположно на препоръката на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, който апелира към Конгреса да одобрят голям стимулиращ пакет. “Малки стимулиращи плащания ще доведат до слабо възстановяване на икономиката и до ненужни изпитания за хората и бизнесите” поясни Пауъл. Републиканците планират да съсредоточат своите усилия до изборите върху одобряването на номинирания от президента съдия за Върховния Съд на САЩ.

Айми Барет номинирана за съдия във Върховния съд на САЩ

След туита за спирането на преговорите по втория стимулиращ пакет Тръмп съобщи в своя twitter профил, че е готов да подпише веднага за втори стимулиращ чек от $1200 за квалифициращите се американци.

Тръмп призова Камарата на представителите и Сената да одобрят помощи за авиолиниите (25 милиарда долара) и за малките бизнеси (135 милиарда долара).

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here