BREAKING NEWS: Тръмп и съпругата му с положителен К19 тест

2ри октомври 2020 – Новината съобщи самият президент в своя twitter профил:

Това е шок за всички американци и най-вече за тези, които са привърженици на републиканската партия. Едва ли има по-нелеп момент, когато това можеше да се случи, месец преди най-важните избори в американската история. Чисто статистически Тръмп е във високо рискова категория – 74 години с наднормено тегло (според данни от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), 92 % от общата бройка на починалите в САЩ (заразени с K19) са пациенти над 55 години. При 94% от смъртните случаи е имало средно 2.6 допълнителни здравословни проблеми). Личният лекар на Тръмп съобщи за репортери, че е получил потвърждение за положителния тест.

След тази сензационна новина Белият Дом представи нов график за президента с отменени събития за петък, включително кампания за набиране на средства във Вашингтон и предизборен митинг във важния щат – Флорида (част от щатите от така нареченото “бойно поле”, където ще се реши кой ще спечели изборите).

Според официалните проучвания Тръмп изостава от своя опонент. Това бе основната причина за изключително натоварения график от предизборни митинги в районите на “бойното поле”.
Освен, че е директна сериозна заплаха за здравето на американския президент и 1вата дама, заразяването с коронавирус може да се окаже най-важния фактор определящ изхода на президентските избори тази година. Всичко това се случва в момент, когато в САЩ има силна поляризация, политическа нестабилност, размирици с проява на насилие и нарушаване на обществения ред. Пандемията, която стартира в Китай – страната, която бе основната мишена за администрацията на Тръмп, отне най-силните козове на републиканците в президентската кампания – силната икономика и ниската безработица.
Същият “китайски вирус” може би окончателно ще лиши Тръмп от шансове да спечели изборите. По време на своя 1ви мандат той бе подложен на безпрецентна кампания от страна на демократите за блокиране на неговата дейност и остраняването му. Въпреки това, бизнесменът направи много повече за 4ри години, отколкото който и да било кариерен политик. Именно корумпираните кариерни политици заедно с големите корпорации и олигарсите са в основата на натрупалите се сериозни (някои от тях неразрешими) проблеми за Америка за последните десетилетия. “Спящият Джо”, който е бил почти половин век в американската политика, едва ли е човекът, който може да реши тези гигантски проблеми. Първо, на 78 години той няма енергията и устойчивостта да посрещне безпрецедентните предизвикателства пред Америка и света. Второ, той е бил дълги години част от главните фактори довели до сегашното състояние на страната, което реално е по-лошо отколкото през 1929 година по време на Голямата Депресия. Безспорно е че идват трудни времена за американците, когато ще падне значително стандарта им на живот. Надеждата за всички нас е една – да се запази обществения ред.

Актуализиране (3ти октомври 2020, 7.45 ам) – Донълд Тръмп бе хоспитализиран в Walter Reed Military Medical Center, след като му бе даден експерименталния коктайл с антитела – Regeneron. Преди да напусне Белия Дом президентът направи следното видео обръщение:

По-късно от болницата Тръмп съобщи в своя twitter профил, че се чувства добре:

Дъщерята на президента изрази увереност, че баща й ще излезе победител срещу коронавируса:

Към днешна дата бе съобщено, че бившата съветничка на президента Kellyanne Conway (и бивш мениджър на предизборната му кампания през 2016 година), двама републикански сенатори Mike Lee и Thom Tillis, мениджърът на предизборната кампания на Доналд Тръмп – Bill Stepien, Ronna McDaniel (председател на Националния Комитет на Републиканската Партия) също имат положителен тест за коронавирус.
Това е голям удар за републиканската партия само месец преди президентските избори, което значително намалява техните шансове за победа, а двамата заразени републикански сенатори могат да развалят плановете за одобряване на номинираната за съдия във Върховния Съд на САЩ – Amy Coney Barrett.
Личният доктор на Тръмп заяви, че президентът не се нуждае от допълнителен кислород и че приема противовиросния remdesivir, който евентуално може да помогне за съкращаването на периода за възстановяване.
Белият Дом потвърди, че за момента властта не е предадена на вице-президента Mike Pence.
Мелания Тръмп, която има кашлица и главоболие, все още не е хоспитализирана.
От Асоциацията на журналистите в Белия Дом съобщиха за трима техни колеги с положителен тест за К19.
Президентът на университета Notre Dame John Jenkins също е с положителен тест за К19 след като е посетил церемонията в Белия Дом за номинирането на новия съдия във Върховния Съд на САЩ. Той бе критикуван, че не е носил маска.
От администрацията на град Cleveland, където се проведе първия телевизионен дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп, съобщиха за 11 случая на заразяване с коронавирус, които са свързани със събитието.

Актуализиране (3ти октомври 2020, 1.00 pm) – Тръмп похвали персонала в болницата и сподели, че се чувства добре:
“Doctors, Nurses and ALL at the GREAT Walter Reed Medical Center, and others from likewise incredible institutions who have joined them, are AMAZING!!!Tremendous progress has been made over the last 6 months in fighting this PLAGUE. With their help, I am feeling well!”
Президентът призова за постигане на споразумение за 2рия помощен държавен пакет по повод к19:
“OUR GREAT USA WANTS & NEEDS STIMULUS. WORK TOGETHER AND GET IT DONE.
Thank you!”

Актуализиране (3ти октомври 2020, 1.15 pm) – Бившият губернатор на Ню Джърси Chris Christie съобщи в twitter, че тестът му за к19 е положителен. Той участва в подготовката на президента за 1вия дебат.

Актуализиране (3ти октомври 2020, 7.00 pm) – Ново видео на Тръмп от Walter Reed Medical Center:

President Trump Releases Video Update on Coronavirus Battle

President Trump released a video from Walter Reed Medical Center Saturday evening, informing Americans that he felt "much better" after entering the facility and was committed to defeating the virus. https://fxn.ws/3insLms

Posted by Fox News on Saturday, October 3, 2020

Актуализиране (4ти октомври 2020, 1.30 pm) – Асистентът на Доналд Тръмп -Nicholas Luna, също е с положителен тест за к19.

Актуализиране (4ти октомври 2020, 5.00 pm) – Ново видео на Тръмп от Walter Reed Medical Center:

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
сн: ФБ Тръмп

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here