Президентски избори 2020: Кой спечели първия дебат?

29ти септември 2020 – Днес се състоя първия телевизионен дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп. В момент, когато сегашният президент изостава според официалните проучвания, телевизионните дебати са възможност за някаква положителна промяна.
Но ако статистическите данни са правилни, за да спечели Тръмп е нужно да се случи нещо драматично по отношение на промяната в нагласата на избирателите. Ако Джо Байдън не допусне сериозен гаф, телевизионните дебати едва ли ще изиграят решителна роля в тези избори.

В първият дебат модераторът от Fox News Крис Уолъс, който бе обещал да направи всичко възможно да остане невидим, реално бе по-видим и от двамата кандидати, които, в интерес на истината, постоянно се прекъсваха (против установените правила). Като цяло задачата на този дебат – да даде повече яснота по отношение на позициите и визията на кандидатите, едва ли бе постигната и от това загубиха всички гласоподаватели, без значение каква е тяхната политическа ориентация.

Ето какво споделиха наши сънародници във фейсбук групите към в. “България СЕГА”:

https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited
(Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго)

https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago
(Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго)

https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited
(Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ)

Dimitar Dimitrov:
“George Petra Kov гледах го и аз дебата. Селска караница. Разочарован съм. За първи и последен път гледам президентски дебат. А БидЕн е много възрастен и изкуфял, няма да е Президент.”

George Petra Kov:
“Dimitar Dimitrov кофти картинка, но само така срещу демагогските нападки от страна на Байдън.”

Gena Ivano:
“Joe Biden was LIGHT on substance, HEAVY on confusion. President Trump just exposed that Biden is an Empty Suit to be filled by the Radical Left puppeteers!”

Joro Bechev:
“Странни са ми Американците….единият ги лъже 47 години и нищо не прави за тях и го харесват, а другият им казва истината и го мразят….. Тръмп 2020 🏆”

Kamen Vatchev:
“Явно, на повечето хора на този пост най-много им е харесало това, че Тръмп като президент имаше чудесната възможност да заклейми националистите и “white supremacy groups”, но той само потвърди, че очаква те да са готови…??? Също имаше възможност да представи плана си за икономиката на Америка за следващите 4 години – не го направи. Е, това би било да се изисква прекалено много от него – икономическият план на Републиканската партия за следващите 4 години (ако той спечели) се свежда до….9 точки, написани на един лист, а планът на цялата Републиканска партия е….да го следва..🙂 Колкото и парадоксално да звучи – идете на сайта им и вижте сами дали има някакъв план.🙂 Имаше и възможност да увери неговите последователи, че гласуването ще е спокойно, законно и да ги призове да гласуват. Вместо това, той избра да обяснява как те щели да бъдат фалшифицирани и един вид незаконни. Най-тъжното е, че президентът на Америка, страната, която трябва да води света и всички да взимат пример от нея, се държа като невъзпитан хулиган от средно училище, който постоянно прекъсваше опонента си и се стараеше да надвика и да не даде възможност на модератора да си върши работата…”

Athina Andromeda:
“0:0. ВодещияТ със сигурност спечели дебата! Тръмп беше ядосан на някого и за нещо…. и беше изморен и не беше никак аргументиран и аналитичен, Джо говореше като Ленин неразбираемо въодушевено със заучени комунистически лозунги и призиви 🤣😉”

Zlatomir Moldovanski:
“Не знам кой спечели, но хората със сигурност загубиха.”

Mihail Petrov:
“Един на нула за водещия”

Hrisimira Ivanova:
“Абсолютна победа! Тръмп не отговори на нито един въпрос.”

Dimi Ditrow:
“Hrisimira Ivanova Много се надявам да сте права! Аз, обаче, не видях това. Байдън беше длъжен да се представи по-добре. Опасявам се, че ще имаме Лорд Волдеморт за още четири години. Дано не съм прав!”

Vladimir Mechkarov:
“Двама абсолютно негодни мъже се състезават, кой е по-негоден. Такава гавра с интелекта на зрителя не съм виждал дори и при дебатите в България. George Carlin used to say: This is the best we could offer folks…”

Juliana Veselinska:
“Biden did try to have a debate but it didn’t happen! #Biden2020”

Sevdelin Panev:
“Не е ли ясно! Какъв си ако прекъсваш опонента си непрекъснато? Без никаква идея и план? С лични нападки? Обикновен гузен клоун!”


РЕАКЦИИ В TWITTER:

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: pb

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here