Roland Garros: Григор Димитров се класира за 2ри кръг

29ти септември 2020 –  успя да вземе реванш срещу представителя на домакините Грегоар Барер (който го победи тази година в Монпелие) с 6-3, 6-2, 6-2. Българинът не показа най-добрата си игра и имаше традиционно проблеми с първия сервис и своя бекхенд. Това са може би най-уязвимите места на първата ни ракета, който иначе има богат арсенал от удари, добра физическа подготовка, гъвкавост и устойчивост.
Все пак разликата в класата бе очевидна и хасковлията заслужено преминава във втори кръг на този важен турнир от Големия Шлем.

За да може да подобри най-доброто си постижение до момента на Roland Garros – 3ти кръг, Димитров трябва да вдигне значително нивото на играта си. Следващият съперник на Димитров е 31-годишния Андрей Мартин (102 в света). Досега двамата не са играли помежду си, но чисто статистически Мартин е предолимо препятствие за българина към подобряване на най-доброто му постижение на Roland Garros – трети кръг. При успех, обаче, в трети кръг ще има сериозно предизвикателство в лицето канадеца от руски произход Шаповалов, който го победи на четвъртфинала в предния турнир – Мастърса в Рим (Italian Open).
Roland Garros е най-неуспешния турнир от Големия Шлем за първата ни ракета (във всички останали той е достигал до полуфинал), понеже клей настилката е неудобна за неговия стил на игра. Григор сподели в интервю, че победата на Тийм на US OPEN му дава повече надежда за успех на най-високото ниво в професионалния тенис. Джокович (№1 в света) коментира, че Димитров не използва добре огромния си потенциал в турнирите от Големия Шлем. Джон Макенроу сподели своя оптимизъм, че Григор Димитров има шанс и време да се завърне в топ 10.
Дано това да стане по-бързо. Единственото, което първата ни ракета не е постигнал до момента е победа в турнир от Големия Шлем и първо място в света. (той достигна до 3то място). Българинът има потенциала за това.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here