Covid19: Облекчават рестрикциите в Чикаго

28ми септември 2020 – Днес Лори Лайтфут обяви планирани облекчения на рестрикциите свързани с пандемията, като позволяване на обслужване на клиенти вътре в барове, увеличаване на лимитите за клиенти в закрити помещения (ресторанти, фитнеси, персонални услуги и други бизнеси) от 25% на 40%. Баровете и други бизнеси предлагащи алкохол без лиценз за храна (затворени от юли) ще са с 25 % лимит с максимален брой клиенти до 50 (не повече от 6 души на маса). Баровете и ресторантите ще могат да сервират алкохол до 1 a.m. и да са отворени до 1:30 a.m., класовете по фитнес могат да включват до 15 души, салони и други бизнеси за персонални услуги, при което се налага махане на маската отново ще могат да работят. Новите правила ще влезнат в сила в четвъртък (5 a.m.).
“През изминалите 6 месеца поискахме твърде много от нашите бизнеси, но те достойно посрещнаха предизвикателствата” заяви кметът на град Чикаго.

В облекчаването на рестрикциите има някои условия като, например:

• При посещаване на ресторанти и барове, клиентите трябва да носят маски, като могат да ги свалят само, когато ядат или пият.
• В баровете поръчките могат да се правят само от масата, където са седнали клиентите.
• Заведенията предлагащи само алкохол трябва да си партнират с хранителни бизнеси, за да може техните клиенти да имат възможност да си поръчват от тях храна през цялото време от тяхното меню.
• При резервации и посрещане на клиенти, баровете и ресторантите трябва да изискват емайли и телефонни номера, за да може да се използват в случай на нужда от проследяване на контакти.
• Услуги, при които се налага махането на маска, трябва да са с продължителност до 15 минути, като е задължително за служителите, обслужващи клиентите, да носят маски.
• Всчики бизнеси трябва да осигуряват санитайзъри.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: pb

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here