Избори: Появи се информация за данъчните декларации на Тръмп

27ми септември 2020 – Наближават президентските избори, които се определят като най-важните в историята на САЩ. Много различна е визията на републиканци и демократи за бъдещето на Америка, където за няколко десетилетия са натрупани сериозни (някои от тях неразрешими) проблеми. Страната и светът са поляризирани. Според официалните проучвания демократите имат преимущество засега в изборите на президент и на конгресмени. Все още имат и шанс за контрол на Сената. Професорът по философия Алън Лихтман, който е предсказвал вярно всички президентски избори от 1984 година насам, обяви, че според неговата система от 13 важни фактора, тази година Тръмп ще загуби.
2020 година до момента е меко казано необикновена и всичко (или почти всичко), което се случва се свърза с жестоката предизборна борба, зад която стоят хора с интереси за трилиони долари. Малко повече от месец преди изборите се изваждат последните важни козове и от двете страни. В сряда бе представен доклад (87 страници ) на Сената, в който се казва, че синът на Джо Байдън е получил превод от 3.5 милиона долара от вдовицата на бившия кмет на Москва – Юрий Лужков (уволнен през 2010 заради обвинения в корупция). Хънтър Байдън е получавал, също, големи суми в Украйна и в Китай по времето когато баща му е бил вице-президент на САЩ, което логично поражда куп въпроси.
Ето, че днес е ред на демократите. Ню Йорк Таймс публикува информация за данъчните декларации на Доналд Тръмп за последните 20 години, според която Тръмп е плащал малки суми за данък общ доход, негови бизнеси са имали големи загуби, а той бил теглил все повече заеми.

Въпросът, който тревожи демократите е дали Тръмп е бил неуспешен бизнесмен или се е опитвал да заобиколи законите, за да не плаща данък общ доход. И в давата случая, новината има за цел да попречи на президента в спечелването на изборите през ноември. Според материала на Ню Йорк Таймс данъчния одит на бизнесите на Тръмп е сериозен и може да доведе до над 100 милиона долара глоби.
Коментарът на Донал Тръмп бе: “fake news” (фалшива новина)

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here