Павел Вълнев бе избран за зам. председател на ПП “Републиканци за България”

27ми септември 2020 – Днес в началото на учредителното събрание на ПП “Републиканци за България” бе дадена думата на идеолога на този политически проект – Цветан Цветанов. “Аз не съм идеолога на новата партия, а всички Вие които сте тук и с които съм се срещал през последните месеци” уточни Цветанов, след което изброи основните акценти в концепцията на ПП “Републиканци за България”. Основен приоритет на новия политически проект ще са българите в чужбина. Чрез узаконяване на електронното гласуване ще се цели максимален брой българи извън България да упражнят правото си на глас и да участват активно в политическия живот на страната. Тяхната енергия, образование, знания и опит са важни за успешното развитие на ПП “Републиканци за България”.

ВИДЕО ОТ УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ

Цветанов благодари на всички българи дошли от чужбина на учредителното събрание, като изрази особена признателност към братя Вълневи от Чикаго и бившия главен консул на РБ в Чикаго – Иван Анчев, чийто последен работен ден бе 25ти септември 2020 г. “Братя Вълневи постигнаха своята американска мечта, но са тук да помогнат на нашите сънародници да постигнат своята българска мечта – по-добър живот, прозрачност и справедливост” коментира Цветанов.

Той акцентира, че новата партия не се базира на един лидер и в тази връзка уточни, че председателят на ПП “Републиканци за България” ще се избира максимално за два мандата по 4 години. Цветанов гарантира, че неговата партия няма да управлява от “джипка” и да раздава безотчетно пари. “Подкрепяме искането за оставка. Без доверие не може да се управлява. Вече повече от 80 дни се акумулира негативна енергия в страната. Нужна е ясна представа за бъдещето, правилни политически решения в интересите на обществото и България, диалогичност между различните държавни институции на базата на принципност и прозрачност. В момент на разединение ПП “Републиканци за България” ще търсят диалога и обединението на българите независимо от тяхната възраст, образование или етнос.” добави Цветанов.

Учредяване на ПП „Републиканци за България”

„Благодаря на всички, с които учредихме „Републиканци за България”! Благодаря и на всички, които ни подкрепят от разстояние, както и на всички онези, с които се срещахме и ще се срещнем през предстоящите месеци, за да градим заедно новия политически проект!“, думи на председателя на новата политическа сила Цветан Цветанов.

Posted by Републиканци за България on Friday, October 2, 2020

Брифинг на Цветан Цветанов

Брифинг на Цветан Цветанов

Posted by Novini.bg on Sunday, September 27, 2020

“На страната ни е нужна енергийна независимост, справедливост в съдебната система, добри отношения със САЩ, но още по-важно е да сме част от силна Европа.” продължи той. “Днес е невъзможно да се работи в парламента. Липсва доверието. Затова са нужни предсрочни парламентарни избори.” аргументира се Цветанов и завърши с думите “България има бъдеще с “Републиканци за България”, след което учредителното събрание бе закрито за медиите.

Вижте кой е новият председател на Републиканци за България

Вижте кой е новият председател на Републиканци за България

Posted by Novini.bg on Sunday, September 27, 2020

В заключителната част бе обявено, че Цветан Цветанов е избран за председател на ПП “Републиканци за България”, а Павел Вълнев за зам. председател.

Светлозар Момчилов
в.” България СЕГА”
сн/вид – ПП “Републиканци за България”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here