Тиква “сготвена” по президентски

24-ти септември – Продължава вербалната война между премиера и президента.
По повод на популярните снимки с шкафчетата с пари и злато, премиерът обяви, че е бил “сготвен” от хора на президента.

Докато всички партии мислят за избори, аз първо съм държавник и след това съм политически лидер. Държавническото поведение изисква да се мисли първо за следващите поколения, а след това за следващите избори. Експертен кабинет е най-изгоден за ГЕРБ, защото така ще мога да си работя за партията, но подобно решение няма да е отговорно от наша страна. Какво налага да се правят избори сега, след като скоро имаше два вида избори, а след няколко месеца предстоят и редовни парламентарни. Що се отнася до всички, които сега искат да влизат в парламента, аз ги познавам много добре – едните са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, знам им качествата. Засега правителството остава в този формат, всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог.Президентът Радев вече е политически играч, не е безпристрастен, той е силно политически украсен. Не знам дали ще направи нова партия, или ще мине към подкрепилите го БСП и ДПС. Ченгетата и олигарсите около него изпълниха фантастично ченгеджийската операция със снимките и записите, но не разбирам като говорим за записи, защо не коментираме и неговите – които обаче са законно направени. Скоро всичко ще стане ясно!

Posted by Boyko Borissov on Thursday, September 24, 2020


КОЙ СНИМА?

Журналистите от “Бивол” направиха стоп кадър на видеото от спалнята на Бойко Борисов с по-добра резолюция и апелираха за съдействие в идентифицирането на жената, която е снимала.
“Биволъ синтезира това изображение от клипа в резиденцията на Премиера в Бояна. Личат си лицеви черти и особености на фигура и облекло. Приемаме всякакви предложения за разпознаване на оператора/ката/!”

ГЕШЕВ КЪДЕ СИ?

Не закъсня и коментарът на бизнесмена в изгнание Васил Божков по темата:

“Бойко каза, че една госпожа го била „сготвила“. Какво ще каже за:
1. Промяна на един-единствен член в Закона за хазарта срещу такса „помагане“? Само за последните три години сумата е 67 милиона в брой.
2. „Пълен съпорт“ в ДКХ чрез Влади Горанов?
3. Спасяването на „Левски“, струващо ми над 24 милиона?
4. 24 милиона за придворната им Нова телевизия?
5. Опитите му заедно с Шиши да заграби 51 процента от бизнесите ми и напълно противоконституционното им унищожаване с новия закон?
#КОЙ го сготви в този случай?
Фактите и доказателствата са налице. Гешев, къде си?
#БъдетеЗдрави”


НЕ МОЖЕ ХОРА С ПЪЛНИ ШКАФЧЕТА ДА
КАНЯТ ТЕЗИ С ПРАЗНИТЕ ШКАФЧЕТА ЗА ДИАЛОГ

Президентът Румен Радев посрещна поредното предизвикателство на Министър председателя с думите:

“Ако това правителство получи индулгенция за корупцията сега, следващите управляващи ще продължат порочния модел. Няма смисъл да ни тикат към постановка, в която диалогът между институциите се равнява на опрощение за шкафчетата, за порочното управление, за корупцията и записите.
Премиерът първо трябва да се яви на работното си място и оттам да прави изявленията си. Скечовете, които играе министър-председателят вече нямат значение, защото легитимността е загубена и е наред да бъде изяснявана истината.
За да има диалог с Министерския съвет, той трябва да бъде поставен на здрава основа, а именно разкриване на всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог.
Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет и с това не може да има никакъв компромис. Надявам се и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия с изгонването на двамата руски дипломати, защото винаги има и такива. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал. Също така трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда държава.
До застъпване на бойно дежурство по охрана на въздушното пространство с новите самолети ни делят още дълги години и трябва да се направи необходимото, за да може българското небе да продължи да се охранява от български летци с български самолети.”

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: ФБ ББ, Васил Божков, Румен Радев, Bivol

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here