Българин бе убит в Сиатъл

24-ти септември, 2020 – Вчера сънародникът ни Станимир Цанков (48 години) почина, след като бе намушкан с нож, съобщава местната полиция. Сутринта (около 11.30 ам) в сряда полицаите реагират на сигнал в квартал Белтаун в Сиатъл (2500 block of Fourth Avenue). Наемателка, която е изгонена от жилището си в блока е намушкала с нож двама души, които са били откарани в спешното отделение на Harborview Medical Center. Предполага се, че мотивът на убийцата е отмъщение. Едната от жертвите е Станимир Цанков, който почива от раните си.  След инцидента заподозряната се е барикадирала и отказала съдействие. Полицаите от Сиатъл получават официално разрешение да влезнат в дома й от съдия на Seattle Municipal Court. Те арестуват жената около 5.15 pm (като за целта използват тейзър) и я отвеждат в King County Jail.


Цанков е работел като Мениджър в компанията Equity Residential, които са обслужвали сградата, където се е разиграла трагедията. Той завършва строителен мениджмънт в Renton Technical College, и защитава бакалаварска степен в City University of Seattle (Project Management with Emphasis in Information Technology). В България учи електроника в родния си град – Стара Загора.
Това е трагична и нелепа смърт. По подобен начин миналата година в Чикаго, имигрант от полски произход, който е бил в процес на изгонване от жилището си уби трима българи, живеещи в същия блок.
Българите в Сиатъл си спомнят за Станимир като добър, трудолюбив, отзивчив, професионалист и изключителен баща.
Съболезнования на съпругата му Ваня, сина му Теодор и на неговите роднини!
Актуализация 26ти септември, 2020 (3.30 ам): В онлайн платформата gofundme.com се събират пари за разходите по погребението и за помощ на семейството на Станимир Цанков. До момента са събрани над $40 000 при първоначална цел – $25000.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: FB профил

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here