Карантина за пристигащи от Utah, 6 щати извън списъка

Според заповедта на Департамента за обществено здраве на град Чикаго, всеки който е дошъл в “града на ветровете” от щати с висок covid19 риск, трябва да се подложи на 14дневна карантина. Днес в списъка бе добавен щата Юта. Премахнати бяха: Florida, Idaho, North Carolina, Texas, Hawaii и Nevada. Това е актуализирания списък към днешна дата: Alabama, Arkansas, Georgia, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee и Utah. Списъкът се актуализира всеки вторник и влиза в сила следващия петък в 12.01 а.м. Повече информация можете да намерите на: chicago.gov/covid.
“Данните от Wisconsin са притеснителни” сподели д-р Алисън Аруейди от Департамента за обществено здраве на град Чикаго. “Ако тенденцията продължи, възможно е да добавим този щат в списъка през следващата седмица” поясни Аруейди.
“Средният Запад е в центъра на борбата с covid19 сега. Водещи в страната по заразени на глава от населението са North Dakota и South Dakota, следвани от Oklahoma Missouri и Wisconsin. За съжаление, тези щати са близо до нас.” информира д-р Алисън Аруейди. Според нея главните фактори за разпространение на вируса в Чикаго са събирания с приятели и роднини.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: CDPH

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here