Избори 2020: Как да гласуваме в предградията на област Кук

14ти септември, 2020 – Наближава датата на изборите, които се определят като най-важните в историята на САЩ. В момент, когато Америка и светът са изправени пред много сериозни предизвикателства (натрупани за няколко десетилетия), републиканците и демократите имат сериозни различия в своята визия за решаването на проблемите и пътя, по който трябва да се движи страната през следващите 4 години.
Макар, условията в които живеем и работим да са далеч от нормалните, днес, по-голяма част от нас разбират значимостта и отговорността на тяхното гласуване за президент, конгресмени, сенатори, губернатор и т.н.
Във връзка с Covid19 пандемията има два варианта за гласуване, освен стандартния (на място на 3ти ноември 2020):

• Ранно гласуване
• Гласуване по пощата

Предлагаме информация за нашите сънародници, които живеят в предградията на област Кук (Cook County) и са регистрирани да гласуват. Тези, които не са регистрирани могат да го направят онлайн до 18ти октомври 2020 на адрес: https://www.cookcountyclerk.com/agency/register-vote. Там са указани и други варианти за регистриране (освен онлайн), както и различните крайни срокове.

ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА

Молба за получаване на бюлетина за гласуване по пощата можете да изпратите както онлайн, така и по пощата до 29ти октомври 2020:

1. Онлайн: URL адресът е https://mailvoting.cookcountyclerkil.gov. За да попълните молбата са нужни:
• Номерът на Вашата шофьорска книжка или лична карта
• Адрес, където искате да Ви се изпрати изборната бюлетина
• Е-майл адрес

2. По пощата: Тук: https://www.cookcountyclerk.com/agency/vote-mail, можете да разпечатате молба на един от 11 -те възможни езика (освен английски), след което да я изпратите по пощата. (адресът е указан в самата молба). Бюлетината ще Ви бъде изпратена на адреса, който сте посочили в молбата.

Заб: Когато гласувате по пощата, крайната дата на пощенското клеймо на плика, с който изпращате Вашата бюлетина е 3ти ноември 2020.

РАННО ГЛАСУВАНЕ

Първият ден за ранно гласуване е 19ти октомври 2020. Последният ден за ранно гласуване е 2ри ноември 2020. Не е нужно да посочвате причина защо не можете да гласувате на 3ти ноември, 2020, а желаете да гласувате по-рано. Повече инфо за ранното гласуване можете да намерите тук: https://www.cookcountyclerk.com/agency/early-voting

ПОЛЕЗЕН ЛИНК С ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗБИРАТЕЛИ

На този линк: https://www.cookcountyclerk.com/service/your-voter-information ще намерите на едно място удобна и полезна информация за:

• Адрес за редовно гласуване на 3ти ноември 2020
• Адрес за ранно гласуване
• Можете да проверите дали сте регистриран за гласуване
• Можете да проверите статуса на Вашето гласуване по пощата: кога е получена молбата Ви за получаване на бюлетина по пощата, кога е изпратена бюлетината до Вашия адрес, кога е получена Вашата бюлетина.

За повече информация можете да позвъните на тел. 312.603.0946 или да изпратите емайл на [email protected]

Избирателите от град Чикаго и други области (освен Кук) могат да намерят полезна инфо на тези URL адреси:

Град Чикаго: https://chicagoelections.gov/
Област DuPage: https://www.dupageco.org/election/
Област Kane: https://www.kanecountyclerk.org/elections
Област Kendall: https://www.co.kendall.il.us/offices/county-clerk-recorder/election-voter-information
Област Lake: https://www.lakecountyil.gov/161/County-Clerk
Област McHenry: https://www.mchenrycountyil.gov/county-government/departments-a-i/county-clerk/elections
Област Will: https://www.thewillcountyclerk.com/
Изборен Борд на Илинойс: https://www.elections.il.gov/

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност):
Горната инфо има общ характер и не е предназначена за решаване на индивидуален проблем. С индивидуални казуси се обърнете към квалифициран специалист. Издателят на в. “България СЕГА” не поема отговорност за предприети действия на база на горния материал, както и не гарантира точността на информацията и липсата на грешки. Докладвайте неточности или грешки на тел. 773.317.8035 или емайл: [email protected]

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: pb

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here