Блумбърг планира да помогне на Байдън да спечели Флорида със 100 милиона долара

13ти септември, 2020 – Говорител на Майкъл Блумбърг (милиардер, бизнесмен, бивш кмет на Ню Йорк, бивш кандидат-президент на САЩ) потвърди, че се планира инвестиция от 100 милиона долара в телевизионни и дигитални реклами (на английски и испански) с цел да се спечелят гласове в полза на Джо Байдън във Флорида. Става въпрос за 29 електорални гласа, които са значителна част от “бойното поле” (щати, които ще играят ключова роля за победата в изборите). Според неотдавнашна анкета в този важен щат Байдън и Тръмп имат изравнени позиции. Доналд Тръмп спечели Флорида през 2016 година само с 1% преимущество и макар неговият предизборен екип да включват нова победа през 2020 в своите сметки, те имат планове да спечелят изборите и без този щат.
Доналд, който гальовно нарича Блумбърг с прякора “мини Майк” (заради ниския му ръст), реагира веднага на новината в twitter:

Според говорителя на Блумбърг, бившият кандидат-президент на САЩ инвестира, също, десетки милиони долари за избирането на демократи в Камарата на представителите на САЩ.
Тръмп неотдавна коментира, че е готов да инвестира собствени пари в предизборната си кампания през малкото време, което остава до 3ти ноември 2020.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: Bloomberg

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here