Първо участие на Григор Димитров в сезона на клей

Григор Димитров започва утре първия си мач от сезона на клей в 5:20 ам (CDT). Първата ни ракета ще се изправи срещу Джанлука Магер в първия кръг на Мастърс рурнира в Рим “Internazionali BNL d’Italia” ( “Italian Open”). Това ще бъде първата среща между българина и италианеца, който заема 80та позиция в ранглистата. Димитров има теоретически шанс да спечели точки за издигане в ранглистата, където той е на 20та позиция. Клеят е най-неудобната настилка за неговия стил на игра. При успех утре, той ще се изправи срещу победителя в мача между Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович. Ако достигне до трети кръг, българинът най-вероятно ще срещне играча от топ 10 – Стефанос Циципас (#6 в ранглистата). Досега те нямат среща помежду си.
Димитров ще участва и в турнира по двойки заедно с Дан Еванс. Първата им среща е с аржентинците – Диего Шварцман и Максимо Гонзалес.
В интервю за ATP преди утрешния мач, първата ни ракета сподели че всеки ден се чувства по-добре, след заразяването му с коронавирус по-рано тази година. “Фокусът ми е върху възстановяването на моята игра и възвръщането на увереността” обясни Димитров.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: Italian Open

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here