Румен Радев: “Това не е конфликт между мен и ББ, а сблъсък на народа с мафиотизираното управление”

Вече повече от два месеца продължават националните протести против правителството на Бойко Борисов. Според премиера зад протестите стои мафията, която иска да вземе властта. Президентът Радев определя управлението като мафия, която се грижи да напълни своите чекмеджета, вместо тези на гражданите.
Ето какво коментира той днес:
“Абсолютно неприемливи са опитите кризата в морала и в управлението да се представят като конфликт между премиер и президент. Това не е конфликт между две личности или сблъсък между две институции, а сблъсък на народа с мафиотизираното управление.
Управляващите би трябвало да работят така, че да се пълнят чекмеджетата на гражданите, а не да ги изсмукват, за да пълнят своите собствени. Сега тези от властта с пълните чекмеджета искат да поканят тези долу, от площада, с празните чекмеджета да водят диалог, което няма как да стане. Министър-председателят претендира, че може да посочва кой е годен и кой не да управлява и да решава дали да му предаде властта, но това може да направи само българският народ.

Брифинг пред медиите

Абсолютно неприемливи са опитите кризата в морала и в управлението да се представят като конфликт между премиер и президент. Това не е конфликт между две личности или сблъсък между две институции, а сблъсък на народа с мафиотизираното управление.Управляващите би трябвало да работят така, че да се пълнят чекмеджетата на гражданите, а не да ги изсмукват, за да пълнят своите собствени. Сега тези от властта с пълните чекмеджета искат да поканят тези долу, от площада, с празните чекмеджета да водят диалог, което няма как да стане. Министър-председателят претендира, че може да посочва кой е годен и кой не да управлява и да решава дали да му предаде властта, но това може да направи само българският народ.Високата температура на общественото недоверие не може да бъде свалена вече с „компреси“ от открити писма, декларации за безалтернативност на управлението, с имитация на управление. Тя се сваля само с оставка. Тя е единственият верен изход за кабинета, за ГЕРБ и за всички почтени членове на тази партия особено след разкритията за безгранична алчност, лъснала корупция на най-високо място в изпълнителната власт, след управленското безхаберие и невежество.Неспособността на днешното управление да се справи с кризата, провалът на борбата с корупцията по високите етажи на властта вече не може да се побере, нито да се скрие в границите на България и отеква в Европейския парламент и във всички световни медии.Готов съм и съм длъжен да седна на една маса с политически партии и с общественици, за да говорим за бъдещето на България, но след като правителството подаде оставка. Когато оставката бъде подадена, когато се готвим за честни избори, за което ще бъдат взети всички мерки, всяка партия, всяко движение ще заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората и какъв ще е управленският модел на страната, така че да не ставаме свидетели на безобразия, които отвращават българите и ги тласкат към площада.

Posted by Румен Радев on Saturday, September 12, 2020

Високата температура на общественото недоверие не може да бъде свалена вече с „компреси“ от открити писма, декларации за безалтернативност на управлението, с имитация на управление. Тя се сваля само с оставка. Тя е единственият верен изход за кабинета, за ГЕРБ и за всички почтени членове на тази партия особено след разкритията за безгранична алчност, лъснала корупция на най-високо място в изпълнителната власт, след управленското безхаберие и невежество.
Неспособността на днешното управление да се справи с кризата, провалът на борбата с корупцията по високите етажи на властта вече не може да се побере, нито да се скрие в границите на България и отеква в Европейския парламент и във всички световни медии.
Готов съм и съм длъжен да седна на една маса с политически партии и с общественици, за да говорим за бъдещето на България, но след като правителството подаде оставка. Когато оставката бъде подадена, когато се готвим за честни избори, за което ще бъдат взети всички мерки, всяка партия, всяко движение ще заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората и какъв ще е управленският модел на страната, така че да не ставаме свидетели на безобразия, които отвращават българите и ги тласкат към площада.”

Атанас Ненов
в.” България СЕГА”
сн: ФБ Румен Радев

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here