Невероятната Пиронкова е на четвъртфинал на US OPEN (Видео)

7ми септември, 2020 – Цветана Пиронкова постигна най-добрия резултат в кариерата си на US OPEN и се класира на четвъртфинал. Тя победи Елизе Корнет с 6:4, 6:7, 6:3. Първата ни ракета имаше шанс да приключи мача още във втория сет, но борбената французойка си извоюва правото на трети сет. Пиронкова не даде никакви шансове на опонентката си във финалния сет и заслужено продължава напред в турнира.

На четвъртфинала тя ще срещне третата поставена Серина Уийлямс, която днес победи Сакари от Гърция с 6:3, 6:7, 6:3. Пиронкова и Уийлямс са играли 4 мача досега (2007, 2011, 2014, 2015), които са били спечелени от американската тенисистка. Все пак Серина е вече на 38 години и е време Цветана да запише първата си победа срещу нея (както го направи Григор Димитров през миналата година на четвъртфинала на US OPEN срещу своя идол Роджър Федерер).
Независимо, че не е играла в ATP турнири от 2017 година (заради травма и излизане в майчинство), Пиронкова показва до момента завидна психика, техника, физическа подготовка, стратегия и зрялост.

Първоначално пловдивчанката се готвеше да се върне към Тура през месец март, но заради пандемията тя имаше още няколко месеца за подготовка. Главната причина да приеме това голямо предизвикателство бе използването на възможността да се състезава със защитен ранкинг за майчинство.
Според Цвети нейната силата идва предимно от “любовта и подкрепата на семейството й”. За тези, които се чудят какво означава “Pironetic” на нейната козирка и тениска, по време на майчинството Пиронкова пусна своя спортна линия „Пиронетик“ (“Pironetic“). Освен, че е дизайнер на екипите, тя влиза и в ролята на модел.
Преди мача с Корнет, Цветана се оплакваше от болки и се бе подложила на физиотерапия и спортни масажи. Да се надяваме, че най-добрата ни тенисистка ще бъде в добра кондиция в следващия важен мач, който ще се проведе в сряда (9ти септември).

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: US Open

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here