Лори Лайтфут: “Заради пандемията имаме недостиг в бюджета: $800 000 000 за 2020 г. и $1 200 000 000 за 2021 г.”

Кметът на Чикаго съобщи, че има рязко понижаване на приходите в градската хазна, като такси от хотели, ресторанти, такси за развлечения и паркиране, а също така такси от продажби и конвенции.
От началото на пандемията повече от 900 000 хиляди жители на града са се регистрирали като безработни, което повиши общия брой до 12.6 %.
Много бизнеси понесоха допълнителни загуби заради погроми и кражби от месец май досега.
“Нанесените щети не се изразяват само в счупени прозорци и унищожен инвентар. Престъпниците, които нахлуха в магазините, разбиха надеждите, мечтите и доверието в Чикаго като място, където може да си живее и работи спокойно “, поясни Лайтфут.
Тя се надява да се запълни бюджетната дупка за 2020 година с повишена ефективност и контрол върху разходите, допълнителни заеми, федерално финансиране и евентуално нови такси.
Градската администрация стартира серия от мероприятия, които имат за цел да се получи обратна връзка от жителите на Чикаго по въпроси като: какви са промените в техните приоритети и нужди, идеи за решаване на бюджетния проблем, кои градски услуги са най-важни за тях и т.н.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: pb

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here