Бойко Борисов: “Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. “

29ти август, 2020 – Вече 52 дни се провеждат национални протести против правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Гешев. Като основна причина се изтъква корупцията на централно и местно ниво. За втори септември, когато е първият работен ден на депутатите след ваканцията им, е насрочено “Велико народно възстание”.
Макар да направи кабинетни промени, Бойко Борисов продължава да ръководи правителството. По негова инициатива, ако управляващите съберат 120 гласа в Народното събрание, ще започнат парламентарни дебати за нова конституция, предложена от ГЕРБ. В разгара на тази политическа криза, министър-председателят на Република България даде личен отчет за държавната помощ оказана на малките бизнеси ощетени от covid19 пандемията. Ето какво съобщи той:
“Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма “Иновации и конкурентоспособност”. Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.
Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света – у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим.”

Атанас Ненов
сн: ФБ (ББ)
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here