Кеноша заприлича на Чикаго, след като чернокож бе прострелян в гръб от полицай

24ти август – В неделя следобяд полицай простреля афроамериканеца Джакоб Блейк в гръб, пред погледите на децата му в град Кеноша, щат Уискансин. Той е бил закаран в болница в Милуоки в критично състояние. От професионалната асоциация на полицаите в Кеноша призоваха да не се правят прибързани изводи на базата на циркулиращо в социалните медии кратко видео, което според тях не предава всички важни детайли около този динамичен инцидент.

Емоциите, обаче, засега надделяват и до момента има много разграбени бизнеси, подпалени сгради и коли. Щетите са за милиони долари. Сред пострадалите сгради са тези на обществената библиотека, училището “Харбърсайд Академи”, пощата и съда. Жителите на Кеноша не могат да повярват, че това което се случваше през изминалите седмици в много американски градове се случи и при тях.

“Това не са протести, а криминални действия, които ще доведат до гражданска война в страната” коментира собственик на автокъща с над милион и половина долара загуби. Обявен бе комендантски час между 10.15 pm и 7.00 am.
Със своите 100 000 жители, Кеноша е четвъртият по големина град в щата Уискансин, който от една страна граничи с езерото “Мичиган”, а на юг е в непосредствена близост до границата с Илинойс.

Актуализирано (25ти август, 2020, 11.50 ам): Бащата на Джакоб Блейк съобщи, че синът му е парализиран от кръста надолу. Докторите все още не знаят дали това е временно или за постоянно.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн:pb
Вид:MJS

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here