Българин в “Отряда за Бързо Реагиране” (ERT) на град Филаделфия

Филаделфия (наричан още Фили) е най-големият град на Пенсилвания и шестият по големина град в САЩ. Населението му е над 1.5 милиона (над 6 милиона с предградията).
Във Фили живеят немалко българи. Всяка година за българите от региона се организира събор (вече 7 години) от Българския Културен Център за Пенсилвания, Ню Джърси и Делауеър. Тази година беше планиран за 6ти юни, но бе отменен заради пандемията. В града има и българското училище, което се казва “Зора”.

През 2020 беше създадена асоциация на полицаите от български произход в САЩ, която се казва BAPA (Bulgarian American Police Association).
Те редовно ни съобщават за наши сънародници-полицаи в различни райони на САЩ.
Последната информация е за офицера на Б.А.П.А. Владимир Малеев, който е част от “Отряда за Бързо Реагиране” (ERT) на град Филаделфия, щата Пенсилвания. Полицаите от ERT отрядите в Америка са обучени да реагират на опасни ситуации и карат патрулки, които са специално пригодени за различни оръжия. Нека пожелаем на Владимир Малеев здраве и успехи в трудната му мисия, особено в този кризисен период!

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here