Чикаго: Познайте колко се чака в DMV офис? (video)

Интересен сигнал получихме от нашата сънародничка Гергана Тодорова във връзка с нещо, което преди сме възприемали като рутинно. По време на тази пандемия малко е останало от предишния ни нормален живот. Става въпрос за изпит по шофиране за получаване на нова шофьорска книжка на сина й.
Макар, че пристигат 45 минути преди отваряне на DMV офиса в чикагското предградие Schaumburg (6.45 am) те заварват дълга опашка. (На снимките долу)

Някои от чакащите са даже със сгъваеми столове, храна и напитки. Добра идея, понеже както се оказва в последствие Гергана и синът и прекарват цели 5 часа пред и в този офис.
“Независимо от дългото чакане отвън, служителите бяха добронамерени и учтиви. Раздадоха ни индивидуални номера” поясни Гергана за в.”България СЕГА”.
“Заради covid19, малко хора се допускаха вътре. Независимо от доброто обслужване, крайният резултат беше: значително по-дълго чакане отколкото преди пандемията. За мен, обаче си заслужаваше. Имаме нов шофьор в семейството!”.
Днес Гергана, която поради професията си пътува много в Чикаго и неговите предградия, записа видео, на което се вижда аналогична опашка пред друг DMV офис на адрес: 5401 N. Elston Ave, Chicago, IL.

Изводът: Дано не Ви се налага да посетите DMV офис и дано да можете да го отложите. Ако, все пак, нямате друг изход, заредете се с търпение, вземете си сгъваем стол, храна, вода и се погрижете за Вашето развлечение за половин до почти цял работен ден. Ако времето е горещо не е препоръчително да стоите в опашка часове наред, особено с маска на лицето.
Говорителят на държавния секретар на Илинойс Дейв Друкър предупреждава: “Тези, които не могат да понасят горещина и висока влажност нямат работа в тези опашки!” Освен здравословните причини, Друкър посочва като аргументи удължените срокове до ноември, 2020 за изтичащите шофьорски книжки и стикерите за регистрационните номера. “DMV офисите са отворени главно за шофьорски изпити във връзка с получаване на нова книжка” уточнява говорителят на държавния секретар на Илинойс.

Светлозар Момчилов
снимки и видео: Гергана Тодорова
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here