„ЧИКАГСКА ГОРДОСТ 2014“ – ПРОДУКТ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ

В началото на месец октомври 2014 година ще се открие Фестивалът „Български дни в Чикаго 2014“ и ще се състои Двадесета поредна сесия на Българо-Американска Асоциация (БАА). На сесията ще бъде представен новият вариант на проекта „Чикагска гордост“ на БАА. Изданието „Чикагска гордост 2014“ е продукт за популяризиране и честване на български деца и ученици (до 20 годишна възраст) от Чикаго с престижни и значими постижения, изяви и награди.
 Българските деца и ученици се представят от Институциите, в които учат или развиват творческа дейност. В Чикаго (и околностите му) има десет т. н. „Неделни училища“, които са лицензирани от МОН в България, няколко български творчески школи и български частни училища по изкуства. 
За участие в Сесията на Българо-Американска Асоциация молим попълнете заявка, публикувана в www.BAAChicago.com  (или я изисквайте) и я изпратете на [email protected]  . При кандидатстване за „Чикагска гордост 2014“, Институциите трябва да удостоверят в писмен вид, по избран от тях метод, поводът или причината за кандидатстване на ученика в това начинание. Заявки се подават до 15 септември 2014 година. Едновременно с това Институциите трябва да се свържат с журналист от БАА на телефон 773-517-2143 за да бъде представен кандидата в българските медии. На 20 септември 2014 година се предвижда представените кандидатите за „Чикагска гордост 2014“ да бъдат обсъждани на Борд на Директорите на БАА и съответно предложени за участие в Есенната сесия на БАА. За връзка с Асоциацията молим ползвайте телефон 847-293-7325.
 
В „Чикагска гордост 2013“ участваха:
 Боянка Иванова – „Българка на годината 2012“;
Кина Бъговска – „Юбилейна творческа дейност“, чествана в България;
Невена Чалова – „Мис България в САЩ 2013“;
Пресиян Василев – „Тоустмастърс 2013“.
 
Секретариат на БАА