Грандиозен музикален маратон на Кристина Димитрова и Орлин Горанов през Америка (Аудио и Видео)

 

Не са много по света и у нас тандемите, създадени от мъж и жена, които да постигнат нещо забележително в своята професионална дейност. Още по-фрапантно е, че дори и да се появят – съществуват ден до пладне. Аз поне, с моите скромни познания, си спомням  бандитската двойка Бони и Клайд и нобелистите Мария и Пиер  Кюри, които откриха радия и създадоха теоррията за радиоактивността. Има природни закони, има и хорска мълва, които винаги присъстват при такива „копродукции” и често са непреодолими.

ПРОМОЦИОНАЛЕН ВИДЕО КЛИП НА BG7TV –
ТВ КАНАЛЪТ НА БЪЛГАРИТЕ В САЩ И КАНАДА:

И ето, че сега почти два месеца при нас, в Щатите и Канада, ще ни гостува един точно такъв невъзможно-невероятен тандем: Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Те  са ярки звезди на българската и световна естрада, които са вече  30 години заедно на българската и на световната сцена. 

Те и ние сме вече заедно в Америка. Имах късмета на 1 март, ден преди да отлетят да пеят в Торонто да ги затормозя с това интервю. Близко сме. Те във Вашингтон, аз в Чикаго, а в беседата ни става дума за нещо грандиозно. Става дума техния 

„KRISTINA DIMITROVA and ORLIN GORANOV 2013 CANADA – USA TOUR” !

Маратон!

На длъж и на шир през Новия Свят! 

От Ванкувър до Атланта. И от Сан Диего до Монреал!  Ще бъде един маратон от музика и песен пред 500-600 хилядната  България, която живее и работи в Северна Америка.

Такова нещо е по силите само на хора, които съчетават у себе си духовна сила, талант и върховен професионализъм. Орлин и Кристина са като двама алпинисти, които изкачват бурливия връх на изкуството в свръзка и всеки от тях държи артистичния живот на другия в своя край на въжето…Човек тръгва към върха заедно с друг, комуто вярва както на себе си. Двамата 30 години вървят нагоре, към песенните върхове… 

Е, те са толкова големи в своето изкуство, че могат и сами. Но нека им благодарим, че са с нас, техните фенове, заедно – удоволствието да слушаш един толкова здрав и мощен екип е двойно…

Двамата се срещат за пръв път през 1981 г. По ония времена в България е модна италиянската класика. Дуетът Ал Бано и Ромина Паур ги вдъхновява и те да направят същото. През 1983 година се появява първата им обща песен  „Детски спомен”. От тогава до сега са имат над 120 песни, като повечето от тях са незабравими за десетки хиляди хора….

Продуцент на маратонският Североамерикански тур на Орлин Горанов и Кристина Димитрова е българска музикална компания CENTRE STAGE, LTD, чиито собственици са Ваня Ангарова и Пламен Цветковски,  а от американска страна коодинатор на турнето е Виолета Желязкова, основател на Българо-Американският Център „Мадара” Бостън и Ню Йорк, със съдействието на Културен Център „Зорница” Монреал, Канада и с медийната подкрепа на в. „България Сега”, както и възторженият прием на хиляди българи,които очакват с голяма радост отново да се срещнат със своите любими изпълнители от „българските години”. 

 

ЧУЙТЕ АУДИО ИНТЕРВЮТО НА BG7 RADIO НЕПОСРЕДСТВЕНО
СЛЕД ПРИСТИГАНЕТО НА ДУЕТА В САЩ (
1ВИ МАРТ 2013):

Ваня Ангарова споделя, че от много години насам компанията е съсредоточила дейността си в областта на стойностната класика, симфонична и поп музика, театър. Всяка година те организират популярния Новогодишен концерт в НДК. Между двадесет и тридесет са големите международни прояви, чийто мениджмънт е бил осъществен от CENTRE STAGE, LTD,  още повече са ко-продукциите и контрактите, чрез които български състави и артисти се представят на световните сцени. Самият Орлин Горанов в последно време участва в редица  опери на Американския континент и Европа. Ангарова подчерта, че очаква с интерес и предчувствие за добро партньорство в бъдеще с Българо-Американския Център за културно наследство в Чикаго… Както и с българите по всичките 22 градове, които ще посетят.

Кристина Димитрова е била в Америка – от Канада до Аржентина, може би повече от десет пъти. Но половината от тях в САЩ, където идва с очакването да се види с доста познати от многото концерти- с Орлин или самостоятелно. Питам я колко пъти са се появявали с Орлин Горанов заедно  на сцената? „О! Много, много! Тридесет години – понякога по 40 – 50 пъти годишно!”

Да говориш с Орлин Горанов, дори когато гласът му идва през много ветрове отдалече, е истинска наслада. Това е толкова богат глас, че и думите му възприемаш като мелодия. Даже забравих какво го бях питал, но какво значение има това? Важното е, че Българската Америка  цели 22 вечери ще слуша гласовете на Орлин и Кристина в незабравимите мелодии на техните хитове.

Поне 40 от песните са събрани в двоен диск, който придружават изпълнителите из маратонската им дистанция – „Най-доброто”. “The best” сигурно ще си намери нов дом в много български къщи из Америка и  музиката му  ще вдигне малко гарда ни в живота.

Грандиозният американски музикален тур се посвещава на Националния празник на България, на 8 март и на 30-годишнината от създаването на дуото Кристина Димитрова – Орлин Горанов.

 

ПРОГРАМАТА:
 

МАРТ

2, събота, Торонто

3, неделя, Ниагара Фолс

9, събота, Монреал

10, неделя, Отава

15, петък, Калгари

16, събота, Ванкувър

17, неделя, Сиатъл

22, петък, Сан Франциско

24, неделя, Лос Анджелис

26, вторник, Лас Вегас

29, петък, Сан Диего 

30, събота, Финикс

 

АПРИЛ

6, събота, Далас

7, неделя, Хюстън

10, сряда, Сент Питърсбърг 

12, петък, Атланта

13, събота, Ню Йорк

14, неделя, Бостън

19, петък, Сент Луис

20, събота, Чикаго

21, неделя, Минеаполис

23, вторник, Детроит

26, петък, Вашингтон
 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРНЕТО И АКТУАЛИЗАЦИЯ:

WWW.BGFOCUS.COM 

 

АКТУАЛИЗАЦИЯ – 5.35 pm – Chicago time

Информация от Културен Център Зорница-Монреал, www.zornicanews.com

ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС!!!!!!

ИМА ПРОМЯНА В ЧАС И ЗАЛА 

ЗА КОНЦЕРТА С ОРЛИН ГОРАНОВ И КРИСТИНА ДИМИТРОВА 

В МОНРЕАЛ НА 9 МАРТ, 

ИЗНЕНАДА ЗА 8 МАРТ С ОРЛИН ГОРАНОВ!

Благодарим Ви!

По долу четете по-подробна  информация за:

1. КОНЦЕРТНА П Р О Г Р А М А

с ОРЛИН ГОРАНОВ 

и КРИСТИНА ДИМИТРОВА 

в Монреал – 

Общо 4 Срещи с Монреалската публика

8 Март 2013, 19.30 ч- Кафе-Изненада послучай Празника на Жените- 

Среща –Разговор с Орлин Горанов

9 Март 2013, 19.30 ч – Концерт- Среща с българите в Монреал

10 Март, 2013, 12.00-13 ч – Среща с учениците от Българското Училище 

„СВ.СВ.Кирил и Методий” към Културен Център „Зорница”

(Специална Покана и за всички български ученици от Монреал)

11 Март 2012, 19.30 ч – Среща –Разговор с Кристина Димитрова


Климент Величков

в.”България Сега”
Чикаго