Из града

McDonald’s Thanksgiving Parade

November 22
State St. and Randolph, Chicago
8.30-11 a.m.
Повече от 350 000 зрители и тонове балони, маршируващи групи и подвижни сцени с участници ще празнуват деня на благодарността на този ежегоден парад на Чикаго.

Long Grove Holiday Festivities

November 8-December 31
Old McHenry Rd. at Robert Parker Coffin Rd., Long Grove (www.longgroveonline.com)
Пазарувайте до изнемога, насладете се на разходка със старомодна каляска, посетете Дядо Коледа, люлки или споделете вкусна празнични ястия с приятели, близки или колеги в един от типичните за градчето ресторанти. Безплатен паркинг, уникални подаръци и разпускаща атмосфера правят Лонг Гров чудесно място за празничния сезон.

FREE Christkindlmarket

Nov 20–Dec 24
Този германски прадядо на празничните пазари започва на деня на Благодарността с традиционните си павилиони за сувенири и вкусни сладки от над 30 търговци, както също и Дядо Коледа който седи срещу голямата елха на града.
Daley Plaza, 50 W Washington St (312-494-2175). Nov 25–Dec 24, 11am–8pm (Fri and Sat until 9pm).

FREE Magnificent Mile Lights Festival NOV 17

Sat 11am–10pm
Pioneer Court 401 N Michigan Ave, between Tribune Tower and the Chicago River, Gold Coast/Mag Mile/Streeterville, Chicago (312-409-5560)
http://www.magnificentmilelightsfestival.com
Тази година светването на повече 1 милион коледните светлини на “Великолепната миля” ще открие празничния сезон в Чикаго, най-вече на магазините. Гледането на запалването на светлините от Оак стрийт до Уокър Драйв в 5.30 вечерта са най-малкото забавление. Празникът ще започне още в 11 сутринта с концерт на Choo-Choo Soul with Genevieve, Justin Roberts, Radio Disney Road Crew и др. Между 5-10 вечерта ще има забавления по цялата улица Мичиган, детският анимационен герой Мики Маус ще поздрави децата на парада, а фойерверки ще огреят цялата река Чикаго. Магазините ще имат специално удължено работно време за да дадат добър старт на празничното пазаруване.

Lights Festival Lane
11:00 a.m. – 5:00 p.m.
Pioneer Court, 401 North Michigan Avenue
Множество занимания за цялото семейство в специални бутки, ресторанти и кафета по Мичиган авеню, както и снимки с Дядо Коледа.
 
Светването на  Michigan Avenue
5:30 p.m. – 7:00 p.m.
North Michigan Avenue, from Oak Street to Wacker Drive
Мики Маус ще бъде придружен за първи път от Мини Маус в парада когато повее от милион светлини ще огреят “Великолепната миля” за да дадат началото на празничния сезон. Ако не можете да дойдете на място гледайте прякото предаване по ABC 7 Chicago от 6:00 – 7:00 p.m.

Fireworks Spectacular
6:57 p.m.
North Michigan Avenue and the Chicago River
Фойерверките над река Чикаго ще сложат края на празничната вечер.
Удължени часове за пазаруване по магазините
7:00 p.m. – 10:00 p.m.