Нов български салон за красота „Gold Coast Salon” окрасява центъра на Чикаго

Ирина Евтимов е работила повече от 15 години в салони за красота, но мечтата й винаги е била да започне свой бизнес по собствена визия и стил, който да бъде един достоен пример за нейните синове. Осъществената мечта на Ирина се казва „Gold Coast Salon” и се намира на адрес: 1106 N. Dearborn Str., Chicago, IL.

Какво е нужно, за да си конкурентноспособен и успешен в твоята област?
Като във всеки друг бизнес е необходимо постоянно самоусъвършенстване, за да си винаги наясно с актуалните тенденции. Също така е изключително важно да се съобразяваш с индивидуалните изисквания на всеки клиент, да покриеш очакванията му и дори, ако е възможно, да ги надхвърлиш. Все пак, бизнесът работи не само с клиенти, а за самите тях.
Защо избра именно това място?
Целта ми не беше просто да имам добра локация, когато стартирах собствения си бизнес исках целият пакет, както се изразяват американците. В момента салонът ми се намира в една от най-престижните части на Чикаго. Бях доста придирчива в избора си, тъй като се стремях към най-доброто, на моменти дори съм си мислела, че всъщност съм капризна, но в крайна сметка съм напълно доволна от постигнатото.
Всички тези години, в които съм трупала опит, работейки в други салони, съм била именно в този район. Мога да кажа, че съм добре запозната с демографията, конкуренцията и потребността на клиентите. Хората тук са разкрепостени и са постоянна и неизменна част от динамиката на града, от самият му пулс, и точно те са моят таргет. Те позволяват на нас стилистите да разгърнем и разкрием своята артистичност, като постигнем най-добрата визия, в зависимост от техните текущи ангажименти. 
Лесно ли се прави салон за красота в центъра на Чикаго?
Нищо не е лесно в този живот, особено в началото си. Определено не всичко опира просто до желанието. А когато става въпрос за подобен бутиков салон, няколко са факторите, които са от значение за да се реализира той.
Бизнес планът е на първо място и е от съществена важност. Не е необходимо да бъде мащабен, но трябва да се има ясна представа какъв е бизнесът и спецификите му, кои са предпоставките да стане успешен и как могат да се разрешат евентуални проблемни ситуации, които е възможно да възникнат. Средствата за инвестиция също не са за подценяване.
Наличието на ментор, човек с дълъг и богат опит в същата, или сходна, индустрия е от огромно значение, поне докато новото начинание все още прохожда.
За мен представляваше и предизвикателство да открия най-ефективната софтуерна програма, която да сортира информация за всичките клиенти, приходи, разходи и инвентар.
В какво се специализира Gold Coast Salon?
В момента имам екип от четирима стилисти и един гримьор. Всички сме единодушни, че здравата коса винаги е на мода! Подбираме най-щадящите и ефикасни продукти, за да постигнем максимално добрия и нужен ефект.
Най-желаните процедури и услуги в момента са кератинова терапия, корекция на цвят, удължаване на дължината и др.
Какво могат да очакват твоите клиенти?
Най-добрия и професионален съвет за идеална визия. Професионализъм и приятна атмосфера. И не на последно място – самочувствие.
Какви специалисти наемаш на работа и при какви условия?
Предпочитам фризьори, вече утвърдили стил, усет и любов към тази професия. Много важно условие е всички те, освен да умеят да създават красота, да проявяват съпричастност към емоционалния свят на клиентите ни.
Ти си работила дълги години за други, а сега си от другата страна. Кое е по-различно?
Щастлива съм и всичко което правя рефлектира върху стила ми. Продуктите, които ползвам; интериора; прецизно подбраната музика; екипът, с който работя – всичко това ми дава невероятна енергия и стимул. Моята цел е да комбинирам красота, мода, арт и бизнес под един покрив.
Сега отговорностите ми са по-големи, но разполагам с вътрешна увереност, воля, упоритост и любов към това, което създавам и съм сигурна, че те ще направят Gold Coast Salon в желано място за красота и самочувствие на нашите клиенти.
Бих желала всеки, който излиза оттук, да се чувства по-млад, по-свеж и специален и наситен от колорита на приятната обстановка.
Искам аз и моите стилисти да сме проводници на най-новите тенденции и техники за постигане на желания от клиента стил.
Каква е ролята на маркетинга, рекламата, пиара, социалните мрежи, онлайн платформите за успеха на бизнес като твоя?
Клиентите в днешно време са много информирани, след като интернет е достъпен за всеки, което ги прави и доста по-взискателни. Немислимо е един бизнес да просперира без наличието на реклама по съвременните източници.
Надя Минкова
в. „България СЕГА“

„Gold Coast Salon”
Ina Evtimov
106 N Dearborn St, Chicago, IL 60610
Tel.312.643.0629
E-mail: [email protected]
www.goldcoastsalon.com

Салонът набира: стилисти, гримьори, козметички и маникюристки