Вестник “България Сега” от Чикаго представен във филм със Сандра Бълок

За яркото вече присъствие на българската колония в Америка се знае не само у нас, но вече и в Холивуд. В една от хитовите комедии от изминалата година – “Нежна полиция” (“The Heat”), в който звездата Сандра Бълок  проговаря на български следните думи: “Искаш ли да влезнеш в затвора”, е представен също и нашия вестник издаван в Чикаго – “България Сега”.
Вестникът съществува от 8 години и е сред най-популярните издания излизащи на български език отвъд океана. За това, как вестник “България Сега” попада в холивудската продукция, разказва собственикът му Светлозар Момчилов.
“Преди известно време, в редакцията ни се обадиха от “20th Century Fox”, за да поискат образец от вестника ни. След като им го изпратихме, те ни потърсиха отново и по имейла ни поискаха да им издадем разрешение, чрез което да използват вестник “България Сега” във филмова продукция.”

От Холивууд предлагат на издателите на вестника и парично възнаграждение за партньорството, като заявяват, че разполагат със сериозен бюджет за филма, в който планират да представят изданието им. Но собствениците на “България Сега” отказват да вземат парите. “За нас бе голямо признание и чест, че харесаха вестника ни” разказва г-н Момчилов, който до последно не е знаел нито името на филма, в който ще представят “България Сега”, нито кои актьори ще участвува в него.
Нещо повече, за представянето на вестникът им в комедията “Нежна полиция” със Сандра Бълок и Мелиса Маккарти, той и колегите му научават случайно, разкрива Момчилов. Българин, който е пътувал преди два месеца в самолета от Франкфурт до Чикаго, попада на филма, който е сред селекцията, която “Луфтханза” представя за гледане на пътниците си. След като каца в Чикаго, човекът моментално се обажда в редакцията на вестника, за да им разкаже, че вестникът им е представен във филма на Сандра Бълок, който нито Момчилов, нито който и да е от колегите му, до този момент са го гледали.

“Приятно сме изненадани, за това че вестникът ни е представен на такова високо ниво, като филмът на Сандра Бълок. Въпреки че действието на филма е в Бостън, а ние издаваме “България Сега”, в Чикаго, това е още един пример, за това колко много българската общност в Съединените щати, е станала неделима част от животът отвъд океана” обобщава собственикът на вестника Светлозар Момчилов.

Симеон Гаспаров
в.”България СЕГА”

“Bulgaria SEGA” newspaper
3 Golf Center #247, Hoffman Estates, IL 60195, USA
Tel. 773.317.8035, 773.317.0904
E-mail: editor@bulgariasega.com
www.bulgariasega.com