Всички 50 американски щата отвориха частично

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Всички 50 американски щата отвориха частично
image

Всички 50 американски щата отвориха частично за първи път, откакто властите в САЩ започнаха да налагат мерки за забавяне разпространението на коронавируса, информира Си Ен Ен.
Днес Кънектикът е последният щат, който започна да разхлабва рестрикциите, позволявайки на магазините и ресторантите да подновят работа.

Някои щати като Джорджия и Тексас приеха план за агресивно отваряне, докато други щати, например Ню Йорк, Калифорния и Пенсилвания, решиха да отворят само местата с най-малко нови случаи на заразени с коронавирус.
В много градове все още са в сила заповедите хората да стоят по домовете си. В Балтимор събиранията с повече от 10 души все още са забранени, а магазините остават затворени.
Здравни експерти предупреждават, че опасността все още не е отминала. Според тях преждевременната отмяна на ограничителните мерки може да отнеме живота на хиляди американци и да предизвика втора вълна в някои части на страната.
В САЩ има най-малко 1 528 661 заразени с коронавирус и 91 938 починали, показват данните на Университет "Джонс Хопкинс". Ню Йорк е най-засегнат с 352 845 заразени и 28 558 починали, което означава 147 смъртни случая на 100 000 души. Следват Ню Джърси, Илинойс и Масачузетс.
По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,7 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 317 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,9 млн. случая и повече от 323 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 1,7 млн. души.

News.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7