Пентагонът се готви за нова вълна от коронавирус

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Пентагонът се готви за нова вълна от коронавирус
image

Американското министерство на отбраната трябва да се подготви да работи в "глобално устойчива" нова коронавирусна среда (COVID-19) без ефективна ваксина "поне до лятото на 2021 г.", гласи проект на меморандум на Пентагона, получен от Task&Purpose. „Предстои ни дълъг път, с реалната възможност за възобновяване на COVID-19“, се казва в проекта за документ, подготвен за министъра на отбраната Марк Еспър, но все още без неговия подпис. "Ето защо сега трябва да насочим вниманието си към възобновяването на критичните мисии, повишаването на нивата на активност и извършването на необходимите подготовки, ако по-късно тази година се случи значително възобновяване на COVID-19."

Говорител на Пентагона заяви, че документът е остарял, но отказа да предостави повече подробности. Докладната записка е подготвена от Кенет Рапуано, помощник-министър на отбраната по въпросите на отбраната на страната и глобалната сигурност и има за цел да актуализира предишни указания, издадени от Еспър на 1 април 2020 г. Не е ясно дали Еспър е видял проекта.

Документът не е официално публикуван и може да бъде променян, докато циркулира между военните служби в началото на май за обратна връзка, заяви служител на отбраната при условие за анонимност. „Всички индикации предполагат, че ще работим в глобално устойчива среда на COVID-19 през следващите месеци“, се казва в доклада. „Това вероятно ще продължи, докато не се стигне до широкомащабен имунитет, чрез имунизация и някакъв имунитет след възстановяване от вируса.“

Проектът за действия на Пентагона в "устойчива среда на COVID-19" разчита на редица предположения, включително вероятността от последователни вълни от инфекция, продължителен недостиг на лични предпазни средства и липса на жизнеспособно лечение или ваксина срещу COVID-19 поне до следващото лято. Допълнителните вълни на инфекция ще се появят „в клъстери“, които ще съвпаднат с появата на сезонен грип, предполага проектът, докато тестването „не осигури 100% сигурност на отсъствието“ на вируса.

Редактор: СПАСИАНА КИРИЛОВА
Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7