Генералното консулство на Република България в Чикаго възобновява приема на граждани

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Генералното консулство на Република България в Чикаго възобновява приема на граждани
image

СЪОБЩЕНИЕ на Генералното консулство на Република България за възобновяване приема на граждани в консулската служба

Уважаеми сънародници,
Светът през последните месеци е изправен пред сериозно предизвикателство. Епидемията от коронавирус тип COVID-19 доведе до преустановяване на редица дейности по целия свят. Една от тези дейности е административното обслужване на гражданите, независимо в коя държава и в кой град се намират те. Предвид горните обстоятелства, Генералното консулство на Република България в Чикаго (отговарящо за Средния Запад на САЩ) беше принудено временно да преустанови приема на граждани в консулската служба. Въпреки това, по време на карантинния период, не сме върнали и не сме отказали съдействие на нито един наш сънародник, имащ спешна нужда от консулско обслужване. За нас работата с гражданите винаги е била от първостепенна важност и с най-висок приоритет, независимо дали това се случва при форсмажорни обстоятелства или в нормална среда.
    Водени от това наше разбиране, Ви уведомяваме, че считано от 1 юни 2020 г. консулската служба при ГК-Чикаго възобновява с ограничен капацитет приема на граждани, при стриктно спазване на правилата за социално дистанциране. С цел максимално намаляване на риска от разпространение на зараза и/или струпване на голям брой хора в помещенията на консулската служба, сме принудени да въведем записване на предварителен час. Това можете да направите на следните телефони: (312) 867 1904 и (312) 867 1905 или и-мейл: consulate.chicago@mfa.bg. Тази мярка ще остане валидна, докато властите на гр. Чикаго и щата Илинойс не обявят отпадането на извънредните мерки свързани с COVID-19. Изрично посочваме, че лица без предварително записан час няма да бъдат допускани и обслужвани от служителите на Консулска служба – Чикаго. Няма да бъдат обслужвани и хора, които не носят предпазни маски върху лицето си.
Всички мерки по дезинфекцията на приемната на консулската служба, определени със Заповед № 4 / 12.03.2020 г. на генералния консул, ще бъдат стриктно спазвани.
   
 
Пожелаваме на вас и вашите семейства – бъдете здрави!

С уважение,

Генерално консулство на Република България в Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7