Тръмп: Китай е виновен за "масово убийство"

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Тръмп: Китай е виновен за "масово убийство"
image

Днес държавният секретар на САЩ обяви, че Китай трябва да плати колосалната сума от 9 трилиона долара резидентът на САЩ Доналд Тръмп се нахвърли върху Китай заради пандемията от коронавирус, обвинявайки Пекин за "масово убийство в световен мащаб".
"Некомпетентността на Китай и нищо друго, направи това масово убийство в световен мащаб", написа в Туитър президентът на САЩ.
От седмици Белият дом внушава, без да предлага доказателства досега, че вирусът е възникнал в китайска лаборатория и е бил изпуснат оттам.

Тръмп отправя многократни, но неясни заплахи за възмездие срещу Китай за пандемията.
Освен това президентът на САЩ обвини Световната здравна организация, че е го е заблудила за коронавируса в конспирация с китайските власти.
Тази година в САЩ ще се състоят президентски избори, на които Тръмп се надява да спечели втори мандат.
Но одобрението към него пада заради забавената и в много аспекти неефективна реакция срещу коронавируса.
Първоначално Белият дом и лично президентът омаловажиха сериозността на заразата. После бяха принудени да въведат извънредни мерки, но това стана с голямо закъснение.
Днес държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео пък обяви, че Китай трябва да плати колосалната сума от 9 трилиона долара за щетите, нанесени от коронавируса.
"Приносът на Китай в борбата срещу пандемията е незначителен в сравнение с цената, която светът плати", заяви Помпео. "В тази цена влизат 90 000 американски живота, повече от 36 милиона американци, останали без работа от март и 300 000 смъртни случая по света. Приносът на Китай трябва да бъде повече от 9 трилиона долара, според нашите оценки".
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7