Бърни Сандърс спечели първичните избори на демократите в Северна Дакота

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Бърни Сандърс спечели първичните избори на демократите в Северна Дакота
image

Бърни Сандърс спечели първичните избори на Демократическата партия в Северна Дакота за президентските избори в САЩ през ноември, предаде Франс прес, като цитира прогнозни резултати на американски медии.
Това е слаба утеха за сенатор Сандърс, след като първичните избори на демократите в няколко щата вчера като цяло преминаха с успех за Джо Байдън, отбелязва агенцията. Бившият вицепрезидент на САЩ спечели в четири от шестте щата, които гласуваха вчера - в Мисисипи, Мисури, Айдахо и най-важния - Мичиган.
В Мичиган, люлка на американското автомобилостроене, през 2016 г. неочаквано спечели кандидатът на републиканците Доналд Тръмп и сега той отново е от ключово значение за евентуалното му преизбиране на президентския пост, отбелязва Франс прес.
Северна Дакота ще изпрати само 14 делегати на конгреса на демократите през лятото, на който ще бъде официално определен кандидатът на партията на президентските избори. Те ще бъдат разпределени на пропорционален принцип между претендентите, които преминат прага от 15%.
Резултатите от шестия щат, който гласува вчера - Вашингтон, все още се чакат, като засега Байдън и Сандърс са с почти равен резултат. Бившият вицепрезидент на САЩ вече е суперфаворит за номинацията на демократите в надпреварата, за която ще се бори със сенатора от щата Върмонт.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7