Имиграционните Служби дебнат денонощно незаконни имигранти в Чикаго и в други градове „убежища“

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Имиграционните Служби дебнат денонощно незаконни имигранти в Чикаго и в други градове „убежища“
image

Засилва се наблюдението и арестите в така наречените градове „убежища“ , като Чикаго и Ню Йорк. Имиграционните Служби са започнали денонощни операции за наблюдение около домовете и работните места на имигранти, живеещи в страната незаконно.
Агенцията планира да прати стотици допълнителни служители през следващите седмици, за да наблегне на арестите в градовете, където местните правоохранителни агенции не си сътрудничат с федералните органи за имиграция.
Ръководството на ICE поръча поне 500 специални агенти, които обикновено провеждат дългосрочни разследвания на опасни престъпници и трафиканти, да се присъединят към кампанията за засилен арест, според вътрешен имейл, публикуван от The New York Times.
Разширените операции за наблюдение са най-новата мярка в конфликта между администрацията на Тръмп и градовете, които отказват да помогнат при депортиранията, включително Бостън, Ню Йорк, Детройт, Чикаго, Сан Франциско, Лос Анджелис, Атланта, Ню Орлиънс , Ню Джърси. Кампанията е започнала миналия месец и ще продължи до 31 декември, според същия имейл, в който се казва, че инициативата се нарича Операция Паладий.
Последната директива е: арестувайте колкото се може повече имигранти, които живеят в страната нелегално и „заливат улиците“.
Новият фокус на администрацията на Тръмп върху депортирането на имигрантите, живеещи в градовете „убежища“, идва след години усилия да убеди местните власти да предадат всеки, освободен от затвора или в затвора, който е в САЩ нелегално.

Полина Михова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7