Отказват щатска помощ за събирането на глоби за минаване на червен светофар

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Отказват щатска помощ за събирането на глоби за минаване на червен светофар
image

Щатската агенция, отговаряща за събирането на дългове, обяви, че вече няма да помага на местните общини в събирането на глоби, за заснети с камери минавания на червено.  (Една глоба е обикновено $100) 0т 2012 година насам градските общини са получавали съдействие от щата при събирането на дългове от глобени шофьори чрез задържане на различни щатски плащания, включително и връщания на суми (refunds) по годишните данъчни декларации за доход (income tax returns). Шефът на агенцията  Сюзън Мендоса заяви, че програмата с камерите, следящи нарушенията при червен светофар „експлоатира данъкоплатците“, без да повишава обществената безопасност.
Тази щатска мярка ще се отрази най-вече на чикагските предградия, които събират годишно десетки милиони долари за нарушения фискирани чрез камери.
Системата за установяване на нарушения чрез камери години наред е критикувана заради технически нередности, методите на прилагане и съмнения за корупция.  Според местния вестник „Chicago Sun Times” държавни служители са били консултанти на един от най-големите контрактори по програмата с камерите в предградията и са получавали комисионни за всяка глоба издадена в града, за който отговарят.
Градските общини ще имат опцията да наемат частни компании за събиране на дългове от шофьори, които не са платили глобите си за минаване на червен светофар.
Няколко щатски депутати предлагат законопроект за забраната на камери фиксиращи нарушения при червен светофар в Илинойс.
Няколко щата вече са забранили или ограничили използването на камери за установяване на нарушения при преминаване на червено, повишена скорост и др. , като, например,  Аризона, Арканзас, Луизиана, Мейн, Мисисипи, Монтана, Небраска, Невада, Ню Джърси, Южна Каролина, Южна Дакота, Юта, Западна Вирджиния, Уисконсин и Тексъс.
Надя Минкова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7