Шофьор на камион работещ за компания, чиято съсобственик е българин, бе арестуван след катастрофа довела до 3 жертви и 14 ранени

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ | Шофьор на камион работещ за компания, чиято съсобственик е българин, бе арестуван след катастрофа довела до 3 жертви и 14 ранени
image

В неделя сутринта малко след 11 часа камион се вряза в колона от коли намалили скоростта си на магистрала 65 в близост до Уйатстаун (на северозапад от Индианопилис). В катастрофата бяха въвлечени 8 коли и въпросния камион, шофиран от 34 годишния Матю Смол от Мичигън. Според показанията на шофьора, причината за автопроизшествието е негово разсейване, докато е премествал чашата си за кафе. Точно в този момент се удря в последните коли в задръстването на магистаралата, което довежда до 3 жертви (21 год., 19 год. и бебе на 1 година) и 14 ранени.
Матю Смол бе арестуван и към него са предявени обвинения за 3 убийства. Това е втория подобен случай в централната част на щата Индиана за последните 6 месеца. През юли камион се удари в колона от коли на магистрала I-465, поради разсейване на шофьора, в резултат на което починаха майка и нейните близнаци.
Единият от собствениците на VL Trucking (компанията за която е работил шофьорът) е българинът Алекс Неделчев. До редакционното приключване на броя той не се свърза обратно с редакцията на в. „България СЕГА“, но от компанията направиха изявление, че изказват съболезнования на всички, които са пострадали в инцидента и че сътрудничат с властите, за да се направи пълно разследване за причините довели до тази трагедия. От офиса на Шерифа на Boon County заявиха, че разследването може да отнеме до 6 месеца.
В понеделник на пресата бе предадена бележка от Матю Смол, в която той споделя, че се намира в агония заради тази трагедия и че се моли за семействата на пострадалите.
Във връзка с този инцидент се свързахме с нашия консултант Натали Стоянова – президент на Cellex Consulting Group. Ето какво каза тя за в. „България СЕГА“:
„Разсеяното каране е най-голямата опасност на пътя. Всяка секунда пътната обстановка се променя. В графата „разсеяно каране“ са действия като: гледане на телефона, смяна на радиостанция, ядене, пиене и др. Въпросният сценарий, при който е станала тази катастрофа, за съжаление е много често явление, като главните причини са умора или разсеяно каране.
В някои случаи за последните коли в едно подобно задръстване на магистрала просто няма варианти, а освен това всичко се случва много бързо. Но при подобни ситуации има две неща, които биха могли да предотвратят жертви и травми: А/ Много важно е постоянно да се наблюдава какво се случва отзад Б/ Добре е да се премине в най-дясното платно, за да се използва банкета на пътя за избягване на сблъсък. Изказвам моите искрени съболезнования на всички пострадали!“
Според информацията на Министерството на Транспорта на САЩ, компанията VL Trucking има задоволителен рейтинг по безапосност („Satisfactory Safety Rating”).
Минко Гергиев
в. „България СЕГА“
Снимки: Fox News & Boone County Sheriff's Office


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7