Джейсън Момоа пред ООН: Човечеството е болест, която замърсява планетата

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Джейсън Момоа пред ООН: Човечеството е болест, която замърсява планетата
image

Преди около седмица актьорът Джейсън Момоа държа реч пред Организацията на обединените нации (ООН). Освен че напомняше на мощните думи на младата екоактивистка Грета Тунберг, речта все още отзвучава.  
На 27 септември той отиде крачка напред в осъждането си на действията срещу изменението на климата и неговите последици, пишат всички, цитирайки БГНЕС. Роденият в Хаваи актьор, станал най-известен с ролята на Аквамен, „заклейми“ не само световните лидери, но и цялото човечество, казвайки, че то е „болест, която замърсява планетата Земя“.
Той говори от името на малките островни държави, застрашени от повишаване на морското равнище и буквално давещи се от последиците от изменението на климата.
Момоа се присъедини към световните лидери за оценка на напредъка по програмата на ООН „Пътят на Самоа” от 2014 г., която има за цел да се справи с екологичните промени, влияещи именно на малките островни държави.
„Островните държави допринасят най-малко за климатичната катастрофа, но понасят най-много от последствията й. Нашите правителства и юридически лица знаят от десетилетия, че са необходими незабавни промени. И все пак промяната още не е дошла”, казва Момоа, който сподели речта си в Instagram с думите „нищо захаросано, всичко право в сърцето”.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7