Зимата дойде в САЩ и Канада, натрупа повече от метър сняг

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Зимата дойде в САЩ и Канада, натрупа повече от метър сняг
image

Зимата дойде в северните части на Скалистите планини в САЩ. Силна буря донесе в неделя рекордна снежна покривка от 91 см на някои места, а щатът Монтана обяви извънредно положение, за да разчисти пътищата, съобщи БТА.
През нощта се очаква да паднат още 30 до 61 см сняг. Зимни предупреждения са в сила за западната част на Монтана и за планинските райони на северен Вашингтон и северно Айдахо. Очаква се снеговалеж и в райони на Калифорния, Невада, Уайоминг, Орегон и Айдахо.
Губернаторът на Монтана Стив Бълок обяви в неделя извънредно положение, след като 101 см сняг паднаха в градове, като Браунинг, което доведе до затваряне на магистрали и много катастрофи. Температурите се очаква да паднат през нощта до минус 6,6 по Целзий или повече в западна Монтана и северната и централната част на Айдахо.
Губернаторът Стив Бълок каза, че безпрецедентна зимна буря е изненадала властите през септември, но щатските и местните служби полагат всички усилия, за да опазят здравето и сигурността на жителите.
Силните ветрове създават условия и за поледици в някои райони.
Над 170 пътно-транспортни произшествия станаха в канадския град Калгари и неговите околности след първия за сезона снеговалеж.
По данни на полицията са станали 171 катастрофи, като само в една от тях са участвали 16 автомобила. Пострадали са общо 13 души. Хората са призовани да не използват личните си автомобили, ако не е крайно наложително.
На летището в Калгари са отменени десетки полети.
Според канадските синоптици в района на град Калгари от събота до понеделник на обяд ще паднат до 25 см сняг. Метеоролозите отбелязват, че колкото и да е ранно идването на зимата, подобни явления са наблюдавани и преди, като например през 2014 г., когато на 8 септември в Калгари паднаха 10 см сняг.
Plovdiv-press.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7