25 тела намериха след пожара на увеселителното корабче край бреговете на Калифорния

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | 25 тела намериха след пожара на увеселителното корабче край бреговете на Калифорния
image

Бреговата охрана в американския щат Калифорния съобщи, че до момента са намерени телата на 25 души, загинали в среднощния пожар на увеселителното корабче "Консепшън" край остров Санта Крус, на 145 км северозападно от Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес. Още 9 души се издирват.
20 тела са извадени, а още пет са локализирани на малка дълбочина на морското дъно, но изваждането им засега е невъзможно поради небезопасните условия под кораба, който е нестабилен след вчерашния пожар. Съдът е в преобърнато положение в плитки води и силните течения го движат насам-натам, уточни говорителят на бреговата охрана.
"Трябва да се подготвим за най-лошия изход от продължаващото издирване", добави той на свиканата снощи спешна пресконференция за медиите в Санта Барбара.
На борда на кораба, регистриран в пристанището на Санта Барбара, при потеглянето му на 3-дневен круиз в събота е имало 34 любители на подводно гмуркане и риболов, както и 5 души екипаж. След внезапно избухналия пожар съдът е потънал само на 18 метра от брега на острова.
Петимата членове на екипажа, намиращи се на горната палуба, успели да скочат във водата и били спасени от преминаващ наблизо друг съд. Те имат леки наранявания. Тъй като пожарът е избухнал в 03:00 ч. през нощта местно време, останалите са били в спалните помещения под палубата и не са успели да реагират.
23-метровата яхта е построена през 1981 г. По време на фаталния круиз тя направила няколко спирки за гмуркания край брега на остров Санта Крус.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7