Българската двойка по латино танци e сред най-добрите в Америка

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Българската двойка по латино танци e сред най-добрите в Америка
image

Българската  двойка по латино танци Божидар Елкин и Елена Думанова са сред най-добрите в Америка.

Този уикенд те спечелиха първо място на престижното състезание MichiganDanceChallengeв Мичиган. Двойката се окичи със златото в категория - Professional RisingStarLatin (Професионалисти Латина Изгряващи звезди) и се класира втора във финалната шоу програма, категория Professional GrandChampionship  където влезе в  надпревара с всички шампиони за вечерта. Отличното им представяне им осигури участие  на един от най- силните  финали по латино танци  в Америка в категория „Professional OpenLatin“

Божидар Елкин и Елена Думанова за втори път са на върха в категория - Професионалисти Латина Изгряващи звезди ( Professional RisingStarLatin). Те спечелиха първото място и миналата година на  провелото се в Кливлавд, Охайо състезание „ClevelandDanceSportChallenge“.


Двойката беше сред най-добрите в България. Те са национални шампиони на страната ни за 2016 година, многократно са покорявали не само родните, но и  международните подиуми. Освен двете първи места в категорията на Професионалисти Латина Изгряващи звезди сред най значимите им постижения са спечелените три втори места на състезанията  „Constitution State DanceSportChampionships“, „American StarBallChampionships“ и „King’sBallDanceSportcompetition“, както и две трети места на „Golden StarDanceSportChampionships“ и „FloridaSuperstars 2018“.

Те са и финалисти на най-големите и престижни състезания в САЩ: „EmpireDanceChampionship“, „OhioStarBall“ и „New YorkDanceFestival“. През 2017 година Елена Думанова, която е от Банско, стана и национален шампион на Америка. На националните шампионати на FredAstaire в Орландо, където се състезава заедно със своя колега и приятел Алберто Кортес спечелиха златото в категория Professional BronzeandSilverClosed American Rhythm.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7