Апокалипсис на супер цъфтежа в Калифорния

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Апокалипсис на супер цъфтежа в Калифорния
image

Властите в калифорнийския град Лейк Елиснор всяка година се сблъскват с огромни тълпи туристи, които идват да гледат полята с диви цветя, които цъфтят с великолепен цвят, когато настъпва пролетта.
Този цъфтеж се случва, когато има обилни валежи. Тази пролет обаче цъфтежът е толкова изобилен, а цветовете – невероятни, че броят на хората, които идват да го видят просто е прекалено голям.
В резултат на това градът беше принуден да каже „не” на посетителите, след това, което някои хора в редиците на градските власти нарекоха „апокалипсис на супер цъфтежа”.
„Градът е изразходвал всички налични ресурси, за да се справи с наплива”, пише в страницата на града в социалната мрежа Инстаграм. „Използвахме целия наличен персонал и толкова външни хора за контрол на трафика, колкото можехме да си позволим. Използвахме много превозни средства за превоз до мястотона цъфтежа, но малкият ни град не може да издържи на тълпи от такъв мащаб – градът ни не е направен за тълпи с размерите в Дисниленд”, се казва още в съобщението.
Беше публикуван и призив към жителите: „Моля, имаме нужда от помощта и разбиране ви. Това е извън нашия контрол, затова моля стойте далеч от тази зона и от местние пътища, ако е възможно”.
Местни медии съобщиха, че около 50 хил. души са посетили маковите полета през уикенда – цифра, която е два пъти по-голяма от тази от предния уикенд.
Местните жители се оплакват от задръствания, тъй като посетителите пристигнали още в 5.30 ч. сутринта, за да видят дивите цветя.
Според съобщенията един човек е бил ранен в пътнотранспортно произшествие.
През последните няколко седмици тълпите нахлуха на полетата, много от тях пренебрегваха указанията да останат на определената пътека. Някои дори са късали цветята, за да вземат вкъщи.
Кметът Стив Манос каза пред „Индипендънт” (The Independent), че никога не е виждал толкова зрелищен цъфтеж като този тази година. „Случва се само когато вали обилно. Последният беше през 2017 г., а преди това беше през 2010 г.”, каза той. Той призова хората, които могат да дойдат по-късно да го направят, за да не се струпват големи тълпи и помоли да не се докосват цветята.
Източник: The Independent, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7