Пуснаха под гаранция звездата от „Отчаяни съпруги“ Фелисити Хъфман

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Пуснаха под гаранция звездата от „Отчаяни съпруги“ Фелисити Хъфман
image

Лосанджелиски съд разреши освобождаването на звездата от „Отчаяни съпруги“ Фелисити Хъфман под гаранция от 250 000 долара до началото на съдебното дело във връзка с даване на подкуп за приемането на дъщеря ѝ в престижен университет, предаде ТАСС.

Актрисата се яви в съд в Лос Анджелис на 12 март. Съдът определи сумата за освобождаването ѝ под гаранция и ѝ нареди да не напуска пределите на страната по време на разглеждането на съдебното дело.

Фелисити Хъфман е обвинена, че тя и съпругът ѝ осигурили постъпването на дъщеря им в университет, като платили подкуп в размер на 15 000 долара, които в данъчните декларации били вписани като дарение за благотворителност.
Актрисата е сред 50 души, които са задържани по обвинения в участие в голяма корупционна схема, която цели чрез подкупи да се осигури постъпването на млади хора в най-престижните университети в САЩ, включително в Станфордския, Йейлския и Калифорнийския.

Според обвинението, подкупите били получени от посредници, които фалшифицирали данни за тези деца, включително резултатите им на приемни изпити. Така било улеснено приемането им в известни учебни заведения.

Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати четири обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети, сред които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, "Уейк Форест". В някои случаи децата са приемани като спортисти, дори без да имат такива постижения.

Тридесет и трима родители са обвинени, че са ползвали услугите на Уилям Сингър, като за целта са платили суми, вариращи между 200 000 и 6,5 милиона долара.
 
"Не може да има система за приемане, която е различна за богатите, нито различна съдебна система", заяви прокурорът Андрю Лелинг на пресконференция в Бостън.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7