Марая Кери стана първата жена, която пее в Саудитска Арабия

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Марая Кери стана първата жена, която пее в Саудитска Арабия

Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия. Американската певица се появи в черна, искряща рокля пред скандиращо множество в Икономическия град Крал Абдула - мегапроект, създаден през 2005 г. от тогавашния крал на страната.

Ди джей Тиесто и танцьорът Шон Пол бяха другите изпълнители на шоуто в града, който се намира на около два часа от Мека.

Марая Кери стана първата жена, която пее в Саудитска Арабия, след като беше премахната забраната за увеселителната индустрия и отменена половата сегрегация. През декември Енрике Иглесиас, Блек Айд Пийс и Дейвид Гета също бяха поканени да изнесат концерти в кралството след либералните реформи, извършени от саудитския принц Мохамед бин Салман.

Решението на Марая Кери да пее в Саудитска Арабия срещна и остри критики от страна на правозащитници, които посочиха, че режимът не се отнася сериозно към защитата на човешките права. Като доказателство те посочиха продължаващите арести на жени-активистки, бруталното убийство на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул и продължаващата кървава война в Йемен.

Според правозащитниците, тези концерти са опит от страна на режима да изглади международния си имидж, докато продължава и дори разширява репресиите в страната.

Източник: БГНЕС, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7