Злодей или положителен герой: Фаворитите за актьорски Оскар

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Злодей или положителен герой: Фаворитите за актьорски Оскар
image

Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му – церемонията по раздаване на Оскарите, наближава. Въпросите кои ще са победителите в надпреварата за така желаните отличия тепърва ще намерят своя отговор.
 
На този етап наблюдателите свеждат съревнованието в категорията за най-добър актьор до двама фаворити - Рами Малек и Крисчън Бейл, пише в. "Дейли експрес".

Малек се превъплъщава в образа на легендарния вокал на група "Куин" Фреди Меркюри в музикалната драма "Бохемска рапсодия". Крисчън Бейл играе бившия вицепрезидент на САЩ Дик Чейни в политическата комедия "Вице" ("Vice").
 
За всеобща изненада филмът "Бохемска рапсодия" преди две седмици спечели двете награди Златен глобус, за които беше номиниран - за най-добра драма и най-добър актьор в драма. Неочакваната подкрепа за продукцията, както и за Рами Малек, увеличават шансовете на актьора за Оскар за главна мъжка роля.

На церемонията за наградите Златен глобус Крисчън Бейл грабна отличието за най-добър актьор в комедия. Седмица по-късно Бейл спечели същото отличие и на наградите "Изборът на критиците", като към него прибави и втори индивидуален приз - за най-добър актьор.
 
Това накара наблюдателите да сведат борбата за приза за главна мъжка роля на предстоящите награди БАФТА, на Гилдията на филмовите актьори и Оскар до него и Малек. Леко предимство има Рами Малек, който спечели Златен глобус за най-добър актьор в драма. От 2013 година отличникът в тази категория впоследствие е печелил и актьорския Оскар.
между Малек и Бейл наблюдателите правят с тази между Джордж Клуни и Жан Дюжарден през 2012 г. Тогава Клуни спечели Златен глобус за най-добър актьор в драма за ролята си в "Потомците", а Дюжарден - за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за изпълнението си в "Артистът".
 
Възможно е при избора за актьорски Оскар да надделее фактът, че персонажът на Рами Малек Фреди Меркюри е обрисуван в положителна светлина, докато Дик Чейни на Крисчън Бейл е представен по-скоро като злодей.

Бейл наля още "масло в огъня", отправяйки благодарности към Сатаната, вдъхновил го да се превъплъти в образа на бившия президент на САЩ.
 
Кой от двамата - Рами Малек или Крисчън Бейл, ще спечели Оскар за най-добър актьор, ще стана ясно на 24 февруари, когато Академията за кинематографично изкуство ще раздаде годишните си награди.


Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7